joi, 17 decembrie 2009

Dive cu şorţ


O colegă foarte amabilă mi-a adus două borcane de dulceaţă facută de ea. Deschizând unul am observat că are o etichetă mică: “Piersici 2008 – 2009”. Mai văzusem şi înainte pe borcane menţionat anul, dar de data asta era ca la colecţiile de moda, 2008-2009. Există tendinţe şi la conservele pentru iarnă?

Viaţa de gospodină o fi având refulările ei. O fi plictisitor, trist, absurd, să tot speli vase, haine, să pui compot, zacuscă, murături... an de an. Mintea începe să inventeze astfel de etichete, visezi că eşti parte a unui proces gigantic, a unor tendinţe din arta compotului, a dulceţii, a zacuştii de fasole. Zacusca Milano 2008-2009, Varză murată Paris toamnă-iarnă 2010, Compot de fructe exotice haute couture primavară - vara. Fiecare gospodină duce o lupta cu diva, cu feminitatea din ea? Pentru gospodine lupta eşuează într-o etichetă de dulceaţă. Pentru dive se opreşte într-o pulă.

8 comentarii:

 1. poate o sa faca si la anul si in caz ca nu o sa i se termine cea din 2008-2009 sa stie care e mai veche sa o arunce sau..stiu eu? :-??

  RăspundețiȘtergere
 2. si daca scria un singur an era mare bai? la anu' face 2010-2011 probabil.

  RăspundețiȘtergere
 3. pai il face toamna si il inlocuieste abia urmatoarea toamna. asa ca da, cuprinde 2 ani.

  RăspundețiȘtergere
 4. io is curios daca dulceata asta ii unisex. se poate manca si casual sau numai la receptii? barbatii creatori de compot is ghei?

  RăspundețiȘtergere
 5. dulceata in cauza era unisex si casual. barbatii gay isi pun compot in cur.

  RăspundețiȘtergere
 6. da, bun. merci petrov.
  mai am decat o intrebare. milfurile fac zacusca sau doar o mimeaza?

  RăspundețiȘtergere
 7. cica mimeaza doar zacusca de peste.

  RăspundețiȘtergere