vineri, 22 ianuarie 2010

Ultra(s) prost


Anul trecut, prin primăvară, aşteptam autobuzul obosit după o zi de lucru. Apare un 30, urc. Înăuntru o linişte suspectă, aproape nimeni nu vorbea. Mă agăţ de bara de lângă uşă. Deodată aud un zgomot înfiorător, venit parcă din Jurasic. “Nu v-atingeţi de steaggggggggggggggggg! Fută-vă Dumnezooooooo! Vă omorrrrrrrrrrrr!”. Speriat, m-am uitat în dreapta. În fundul autobuzului, un fel de Tyranosaurus Rex cu sindromul lui Down răcnea ţinând ameninţător în mâini un steag imens alb-negru, cu o lance mai mare decât a lui Don Quijote, care ajungea până aproape de mine. Un suporter al lui U Cluj. Cum se mişca un om pe scaun sau încerca să coboare, ferind cu mare atenţie steagul, maimuţa începea să urle, să injure şi să ameninţe. Se uita bănuitor mai ales la cei mai tineri pe care-i bănuia, cred, că ar simpatiza cu alte echipe.

Când mi-a venit rândul să cobor, am trecut pe lângă steag emoţionat ca un dansator de limbo ameninţat cu pedeapsa capitală în caz de eşec. Am scăpat cu bine în cele din urmă de atacul carnivorului mongoloid.

Azi dimineaţă, tot în autobuz, era un grup de copii de 4-5 ani însoţiţi de educatoarea lor. Unul din ei avea un uriaş fular cu CFR Cluj la gât. Cât de inconştient trebuie să fii ca părinte să crezi că nişte indivizi, care au lovit un cameraman în cap c-o cărămidă, apoi i-au futut nişte bocanci în gură, o să aibă ezitări în a-i sparge mecla copilului tău pentru că acesta are un fular cu echipa adversă? De fapt, nu inconştient, ci dobitoc!

8 comentarii:

 1. da' tre' sa fii idiot oricum pt a implanta in copilu tau embrionu de suporter. cat despre maimutzele mature, totusi nu crek dau in copii. da' probabil isi suna progeniturile la gradinitza si ii cheama la interventie.  cemah

  RăspundețiȘtergere
 2. L-o fi-mbracat bunica-sa care probabil nu sta se se uite la tv (ca si-asa n-are ce vedea). Sau n-o fi avut omul altceva mai gros sa-i puna odraslei la gat.

  RăspundețiȘtergere
 3. la varsta aia si daca te scutura unu un pic sau iti da o palma peste cap te marcheaza pentru ani de zile, d-apoi un urangutan de asta urlator.

  RăspundețiȘtergere
 4. ...parintii nu ti-i alegi... :D
  dar pustiul are mari sanse sa apara peste ani la tv dand cu petarde din tribuna:).

  RăspundețiȘtergere
 5. 1 la mână: Nici măcar un babuin nu ar lovi un copil pt că poartă fularul respectiv. Eventual i se arată buca (şi/sau palma) părintelui.
  2 la mână: ăla nu era cameraman ci jandarm. Dacă ai avea vedea cum se comportă jandarmii cu suporterii, ai începe si tu să dai în jandarmmi, de fiecare dată când ai vedea unul. :D

  RăspundețiȘtergere
 6. 1. babuinii n-au minte, copilul nu era cu parintele;
  2. era cameramanul jandarmeriei, un om care a facut fata unei tentative de omor. filma saracu de pe margine, cand probabil un prieten de-al tau a hotarat c-ar fi bine sa-l omoare un pic.

  RăspundețiȘtergere
 7. io stiam o poveste de prin africa si anume cum ca s-o intamplat ca o haita de cateva sute de babuini sa atace un sat, sa-i omoare fara mila pe aia care n-or fugit, sa omoare copii si sa violeze daca se poate imagina asa ceva. nu se amintea ce echipa de fotbal sustineau.

  RăspundețiȘtergere
 8. Suporterii echipelor de fotbal sunt de cacat

  RăspundețiȘtergere