joi, 11 februarie 2010

Georgiana & Co

Încă din gimnaziu, Georgiana simţea că ceva i se întâmpla. Ceva mai presus de voinţa ei. O forţă care îi dicta, fără ca ea să-i poată rezista. A numit-o doamna dirigintă. Aceasta îi poruncea să facă lucruri inimaginabile pentru un copil de vârsta ei: "Şterge tabla!" îi zicea, "Rezolvă exerciţiul!", "Scoate degetul din nas şi fii atentă la oră!"… Iar Georgiana se supunea, fascinată şi subjugată de puterea asta necunoscută.

Cu timpul, Georgiana a devenit dependentă de vocea de la şcoală. Nu mai putea face nimic dacă vocea nu-i spunea ce să facă. Astfel, după-amiezile treceau greu acasă, unde Georgiana era ca paralizată, iar nopţile nu dormea, ci se gândea cu ochii închişi la voce. Dimineaţa avea cearcăne. Nu mai mânca decât gogoşi, sperând că acestea se vor metamorfoza în fluturi în stomacul ei. Era o elevă bună.

Pe neaşteptate, Georgiana a primit o nouă lovitură. Într-o zi, pe când făcea ordine în cutia cu medicamente, auzi o voce diferită. Aceasta-i poruncea să alunge vechea voce - doamna dirigintă: "Ce-are ea şi n-am eu? Eu am chiar mai multe drepturi asupra ta!". A numit-o mama. Aflată în acest conflict dramatic, prea intens chiar şi pentru un Dostoievski d-apoi pentru o copilă din Războieni, Georgiana a încercat să-şi înăbuşe un ţipăt. Cu câteva pastile pe care tocmai voia să le aşeze în cutie.

În perioada imediat următoare, Georgiana a trăit cu cele 2 voci într-o tensiune insuportabilă. Nopţile nu dormea, ci se gândea cu ochii deschişi la o cale de a renunţa la una din ele. Viaţa era mult mai frumoasă pe vremea când trăia numai cu o voce. Dar nu putea să decidă la care să renunţe. Acestea erau frământările ei, când se trezi cu o a treia voce. A numit-o pastorul. Fata era de-acum tot mai bulversată. Noua voce era diferită ca stil şi aducea cu sine promisiuni ale altor voci ce aveau să vină. Curând. Pastorul îi povestea Georgianei despre marea familie de voci care o aştepta cu nerăbdare. Această familie avea să o scape de vocea malefică de la început care a abuzat de inocenţa ei.

În prezent, Georgiana este gazda a numeroase voci, alături de care încearcă să scape de doamna dirigintă, despre care a aflat multe lucruri urâte şi care, deşi fata nu-şi mai aminteşte exact, e sigură că trebuie să fi abuzat de ea.

2 comentarii:

  1. Imi place! Vezi ce bine-i sa schimbi postul ? Mai auzi o voce noua, ceva ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place. Georgiana ii o scumpa, da parca tot mai drag imi ramane Mirel.

    RăspundețiȘtergere