joi, 25 februarie 2010

Îngerul a şutat


În ultima vreme, au ajuns la urechea Domnului Dumnezeu tot felul de poveşti. Ba că “în această seară dumnezeu a fost român,” ba că ”în noaptea asta dumnezeu n-a fost român”... Intrigat, venerabilul se hotărî să trimită un înger pe Pământ, în România, să facă lumină în această problemă. Îl alese în acest scop pe unul din cei mai cucernici îngeri, pe îngerul Gabriel.

Cum ajunse, acesta începu să participe la toate talkshow-urile sportive, aceste emisiuni unde elevii cu nivel de şcoală specială pot ajunge vedete de televiziune la care se uită cu admiraţie colegii lor de la şcolile speciale din toată ţara. În această nouă postură el căpătă numele de îngerul Gabi, Gabi Popescu. Vocea lui blândă, cucernică, stăpânită, dar plină de har fotbalistic îi fermeca pe toţi realizatorii de emisiuni sportive. Cu zâmbetul său angelic şi constipat, el deşlusea toate tainele 4-4-2 –ului, aşa cum numai Cornel Dinu o mai făcea în vremurile bune. Gabi Popescu era însa varianta incultă, mult mai stăpânită, mai creştină cum se spune. Un Cornel Dinu din Bizarro World pentru cei care işi amintesc Seinfeld.

Nu mai conta faptul că nimeni nu-şi aducea aminte dacă Gabi culesese căpşuni sau chiar jucase vreodată fotbal în Spania. La fel de fermecător ca duhovnicul de la miezul nopţii de la TVR Cultural, el dădea verdicte în probleme spinoase de genul faulturilor la limita careului, a offside-urilor dubioase, a sibutraminei ş.a., mişcându-şi buzele senzuale la fel de spiritual ca şi cum ar săruta o cruce şi aranjându-şi scurt din muşchii gâtului frizura angelică.

Şi ca să n-o mai lungim: cât pula mea va trebui să-l suport pe emovlaviosul ăsta microbist pe la tv? Chiar tre să dea toata ţara în diabet?

Speranţa moare ultima!

8 comentarii:

 1. gabi popescu pentru noi
  e gica popescu doi.

  ... sau gica petrescu trei

  RăspundețiȘtergere
 2. gica popescu e poezie pe langa asta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai o solutie asa de simpla ca sa nu te imbolnavesti.. uita-te in programul TV si vezi cand incepe meciul; porneste TV-ul la acea ora, nu mai devreme; esti si ecologist in felul acesta :-) si scapi si de bube..

  RăspundețiȘtergere
 4. ai atins numai un punct din multitudinea de 'ingeri microbisti' care au aparut in ultimea vreme pe la teve. gabi popescu e doar unul din multele 'rezultate' ale influentei otv asupra televiziunii si a publicului care o hraneste. in concluzie, muie televizor.

  RăspundețiȘtergere
 5. sofistricat,ai dreptate, l-am uitat pe sfantul iulian, miu.

  RăspundețiȘtergere
 6. pai alea alea! :)...ai stofa!

  P.S. ma bagai si io`n seama ca la articol nu comentez ca nu-mi place "folbalu" si nu ma pricep

  RăspundețiȘtergere