joi, 4 martie 2010

Big in Japan

Impactul civilizaţiei occidentale asupra culturii japoneze a fost devastator. Practic, de la descoperirea Ţării Soarelui Răsare de către Richard Chamberlain în secolul XVII şi până astăzi, japonezii au fost permanent lost in translation.

Mai jos avem nişte exemple elocvente:

1. Acest hibrid tragi-comic între un luptător de sumo şi o caricatură a lui Freddy Mercury îl face pe acesta din urmă să se răsucească în mormânt. De râs. A se observa exfolierea treptată sub influenţa puseelor artistice. În pula mea, până şi japonezii râd de el!

">

2. Iată şi o mostră de hip-hop japonez. Formaţia Ozro Saurus ne în-cântă într-o niponengleză amuzantă din care spicuim: check me now, area kara area …uchi carauchi kotopashka etc. Dacă n-ar fi incredibil de amuzantă, piesa ar putea fi considerată bunicică. Totuşi, pentru un non japonez, nu ştiu dacă poate trece de stadiul de caterincă. Desigur, se poate observa lesne din videoclip că şi ţiganii lor se cred negri.

">

3. La final, vă informăm că japonezii cântă şi punk (bolnav şi ăla de occident). În aceste vremuri tulburi, când în România nu mai poţi să-ţi manifeşti punkierismul prin frizură, de frică să nu fii confundat cu un cocalar, japonezii cântă punk fără probleme, un punk bunuţ, atâta doar că e-n japoneză, cea mai amuzantă limbă din lume. Atenţie la fularul de hipster!


">

Cum zicea un amic: numa’ japonezii, domle! Numa’ japonezii!

6 comentarii:

 1. exact la concluzia asta am ajuns si eu. si de fapt, cred ca e sigur spus despre toata Asia in general ca au devenit o... gramada de prosti. de la cultura pe care au avut-o timp de mii de ani si pana la ce au ajuns azi, cu pokemon si bollywood, cred ca singurul cuvant care ar descrie situatia corect ar fi: involutie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Are o mustaţă falsă. Amuzant.

  RăspundețiȘtergere
 3. "numa’ japonezii, domle! Numa’ japonezii!"
  nu s buni la nimic, conform unui studiu pentru cercetari demografice, cuplurile japoneze nu au intretinut deloc relatii sexuale in cursul anului trecut ( nu conteaza anul )

  RăspundețiȘtergere
 4. Despre picioare vaz ca nu v-ati bagat pe acolo asa ca mai bine povestim la nivelul 'telectual: tara soarelui rasare e mai mult lunga decat lata carevasazica e bine sa-ti orientezi bine fanta altfel observi doar aberatii cromatice atunci cand o privesti cu ochii mintii.
  Freddy are o statuie pe malul lacului la Montreux. si eu o poza.

  RăspundețiȘtergere
 5. sa-mi bag pl, japonia e locul unde cred c-as putea muri de ras, la propriu.

  RăspundețiȘtergere