vineri, 26 martie 2010

Cu cine vor ele să fie egale

Dacă, să zicem, eşti un excentric pasionat de artă şi angajezi un grup reprezentativ de femei, care să-ţi facă un tablou cu tema "Evoluţia bărbatului de la origini până în prezent", acesta va arăta, în mare, cam aşa:

Chenar din poşetuţe, pantofiori, logo-uri ale caselor de modă celebre, tigăi de teflon, ciocolată, buze, floricele, fluturaşi, inimioare - pentru că femeile îşi construiesc un cadru familiar, securizant, închis, un mediu de lucru plăcut.

În urma unui vot democratic, vor decide culoarea de fond. Piţipoancele vor zice negru, pentru a spulbera mitul frivolităţii lor; gospodinele vor zice maro, pentru a-şi păstra imaginea de femei decente şi sobre; corporatistele vor zice gri, pentru a-şi sublinia atitudinea de mână de fier; virginele vor zice roşu, pentru a părea pasionale; ţărăncile vor zice auriu, pentru ca li se pare urban. Bucuroase că niciuna nu a zis roz, vor putea folosi aceasta culoare fără probleme de conştiinţă.

Vor adăuga câţiva norişori şi un soare, c-aşa-i în viaţă.

După toate astea, vor face un pas înapoi şi-şi vor admira opera. Un tablou cald, prietenos, armonios cromatic, viu şi aproape terminat.

Emoţia şi concentrarea adâncă întru creaţie vor declanşa însă o furtună ovariană în corpul femeii. Este cunoscut faptul că suprasolicitarea emoţională la femei induce menstruaţia precoce. Astfel, pe ultima sută de metri, actul artistic va fi performat cu supradoze nurofenice şi ibuprofenice. Femeile vor renunţa la atitudinea idilică anterioară pentru una realist-extremă cu accente naturaliste. Ciripitul voios va fi înlocuit cu mina gravă, crispată. Licărul din ochi cu privirea metalică. Vor lua pensulele şi vor picta în tăcere, cât se poate de sintetic, evoluţia bărbatului de la origini până în prezent.

O maimuţă, un porc şi un porc gay (element sugerat prin poziţionarea acestuia cu spatele la celălalt porc).

Vor semna ELENA CÎRSTEA.

2 comentarii:

  1. :)) nush' de ce am senzatia ca oricat am invata si oricat ne-am educa, tot niste pitzipoance suntem. Io cel putin m-am recunoscut perfect in tablou. Bine, eu n-am pretentii ca nu-s pitzi :))

    RăspundețiȘtergere