joi, 27 mai 2010

La oi(nă)


Partida de oină e în toi. Arbitrul verifică poziţia soarelui şi ştie că trebuie să anunţe pauza, aşa că face un semn celor 15 ajutoare, care-i aduc buciumul. Trage adânc aer în piept (încât pentru o secundă se făcu vid) şi sună oprirea meciului.

Jucătorii lasă bâtele pe teren şi merg ordonaţi spre vestiare, în vie. Îşi răcoresc feţele, fac gargară cu vin alb, scuipă şi se trântesc la umbră. Femeile ştiu că e timpul să taie mămăliga cu sfoara şi să pregătească brânza de oaie. Jucătorii sunt serviţi în scurt timp. Mănâncă în tăcere, majoritatea cu mâna dreaptă, în timp ce cu stânga îşi aranjează coaiele şi mai strivesc unul - doi păduchi.

De la o vreme, brânza dintre dinţi se subţiază şi plescăitul se răreşte. Femeile ştiu că trebuie să aducă vinul roşu. Se execută. Un viezure traversează în fugă vestiarul.

Cu privirea tulbure, bărbaţii îşi fac în continuare de treabă cu mâna stângă, tot mai vârtos, în aceeaşi zonă. Femeile verifică direcţia vântului, înţelegând astfel că nu e încă vremea berzelor. Aşa că aduc oile. Jucătorii sunt mulţumiţi şi aşa. Se îmbulzesc la cele mai drăguţe exemplare.

O singură oaie, Pora, cu botul strâmb, rămâne pe dinafară, nebăgată în seamă, nedorită, behăind disperată de ruşine şi de ciudă. Şi cum făcea ea aşa mare scandal, strâmbându-şi şi mai tare botul defect, dintr-odată se opri c-un sughiţat, apoi oftă de plăcere. Din spatele ei, chiorul satului înjura de mama focului soarta şi vinul prost, cauză din care se împiedicase şi nimerise fix în cea mai naşpa şi plină de jigodie oaie din sat. Îşi dădu drumul repede, de silă. Oaia Pora, însă, şi-a promis să-i dea numai lui lapte proaspăt şi brânză bună.

Arbitrul cere buciumul şi anunţă începutul celei de-a doua reprize. Galeria doineşte We are the champions.

20 de comentarii:

 1. Branza telemea direct de pe... Acuma a devenit eufemism.

  RăspundețiȘtergere
 2. si in timp ce se scarpinau cu stanga cantau pizda si paduchea lata, nu?

  margi, direct de pe pula? incepi sa-ti pierzi gingasia.

  RăspundețiȘtergere
 3. Direct de pe oaia mea, ma. Te'ai repezit sa ma tragi de concluzie si sa ma admonestezi voit superior. Mai cu subtilitate, domnu'.

  RăspundețiȘtergere
 4. Uai ce ochi am belit, porn mioritic kick's ass.

  RăspundețiȘtergere
 5. direct de pe oaia mea, ii foarte slab.faci niste omentarii de cacat, marghi. ai innebunit? ai vazut ce frumos am scris "innebunit"?

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, ma, am vazut. Da pune'i pauza regulat. Macar dupa punct.

  Ostap, tu vrei sa ai galceava cu mine, constat. Sa ne punem poalele'n cap, s'te uiti la pizda mea si sa facem circ si panarama de fata cu oamenii astia, ca ma stii c'am sangele fierbinte si's iute la fire.Comentariile's ca branza, daca'ti put, pastreaza distanta, altfel francez te numesti. Asta e o metafora. La fel ca si textul. Ai vazut ce frumos ti'am explicat ca sa'ntelegi si tu?

  RăspundețiȘtergere
 7. mi-i stricat butonu de pauza, grammar bitch!
  daca am un cacat pe masa nu infig scobitori in el sa ma joc de-a ariciu, ca finlandezu.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mi s'a stricat, ciocolatel, mi s'a stricat.
  Ain't THAT a bitch?
  Tu te caci pe masa? Kinky bastard }{

  RăspundețiȘtergere
 9. de obicei ma cac pe marea masa. da tu esti elita.
  trotinela!

  RăspundețiȘtergere
 10. @Marghioalo eu ceva mai neinteresant ca tine rar am intalnit
  @Ostap vezi ca-ti tipa porcii in cotet
  @Milf super postare!

  RăspundețiȘtergere
 11. gata, am hranit porcii.
  acum am vazut, milf. super postare!

  RăspundețiȘtergere
 12. multumesc, baieti, multumesc din suflet! fac si eu tot posibilul sa scriu ca dumas, idolul meu (Ostap, pt. tine ca jules verne).

  RăspundețiȘtergere
 13. idinahui, scuza'ma ca m'am intamplat tocma ca sa nu'ti fiu tie pe plac. Blesteama soarta daca simti nevoia. Totusi, am incredere'n toleranta ta pana cand am sa te'ntalnesc si eu si ma vei interesa intr'atat incat sa emit o parere in ceea ce te priveste.

  RăspundețiȘtergere
 14. Mai Marghioalo as blestema soarta aiurea.Mai bine iti urez sa sugi pula, si sa ai multe succese in directia asta

  RăspundețiȘtergere
 15. Bai, aveti o problema cu pauza dupa punct, cu virgulele, cu tot. O asa delasare arata ca o femeie frumoasa cu pantofii murdari si nespalata la pizda. Ete si la idinahui! In mod normal, m'as fi ofuscat pana'n centrii nervosi de o asa mitocaneasca urare, da' floarea nemuririi sufletului s'a ofilit in glastra de plictis.
  Cu alte cuvinte, idinahui, daca'mi luai ochiu' cu ceva, orice, poate'ti uram sa ajungi sa te rogi in genunchi cu lacrimi de sange sa ma gandesc sa te las sa'mi dai limbi in pizda, poate ti'as fi adresat cateva cuvinte mestesugite in ideea'n care ai fi putut vreodata sa'mi starnesti vreo fantezie de orice fel de natura. Da' tu cand nici respect pentru tine n'ai, io cum vrei s'te bag in seama, latratorule?

  RăspundețiȘtergere
 16. Mai Marghioala avortata..Elucubratia ta de mai sus e demna de un filozof sprijinit in ciomag care-si admira mioarele.Scopul unui comentariu nu e acela de a impresiona.Un comentariu trebuie sa nu plictiseasca pe acela care, involuntar, il citeste.Pe cand tu pizda cu chiloti murdari exact asta faci: plictisesti..Baga-ti in pizda cuvintele tale mestesugite la fel si combinatia de limba romana cu cea engleza, apoi scoate-le si incearca-le gustul.
  Cred ca ai prins ideea: nu vreau sa ma bagi in seama, vreau sa nu te mai bagi in seama.Incearca la Zoso sau la alti oligofreni labagii care poate ti-ar asculta basinile, pentru ca aici ele au un miros neplacut.

  RăspundețiȘtergere
 17. Uite cum e treaba. Atata timp cat nu ma da afara nimeni de pe blogul lui, comenteze unde, cat si cum poftesc. Explic treaba asta, pentru ca te vad efervescent/a mai ceva ca o aspirina Bayer si profund ca un supozitor pentru copii cu o capacitate de'ntelegere limitata. Pe tiparul clasic avortonmuiepizdacacat. Nu stiu cum sa'ti clarific situatia, dar ce vrei tu pe mine nu ma prea preocupa pentru simplul motiv ca n'are de ce. Simti tu nevoia sa ma balacaresti din pricini evidente? N'ai decat. Atata timp cat ti se'aproba, n'am io ce sa'ti fac. Nici tu mie. Asta'i situatia, descurca'te cu ea.

  RăspundețiȘtergere
 18. Marghioalo daca atunci cand erai mica ai supt mai mult de la tactu decat de la mata, asta nu-i problema mea.Dar eu stiu ca petardele cu capu' plin de sperma ca tine se ocupa doar cu suptul si atat, fara argumente.Dar te-ai emancipat vad, pisam-as pe tine de obosita!

  RăspundețiȘtergere