joi, 20 mai 2010

Ritualul castrării


Ieri, adolescentul Marcel Hoară a marcat împlinirea a 18 ani de viaţă printr-un ritual specific. Triburile de pe teritoriul României - ne spun antropologii - obişnuiesc să practice castrarea tinerilor în pieţe publice pentru a reprezenta simbolic rolul pe care aceştia îl vor avea în comunitatea tribală.

Organizaţia Salvaţi România, prin cele 2 filiale locale - Antena 3 şi Realitatea - a participat la performarea ritualului, alături de câteva echipe de antropologi, sociologi, psihologi, bucătari, muzicieni şi chirurgi.

Obiceiul a devenit cunoscut odată cu relatările unor turişti care au asistat la un astfel de eveniment. Deşi de neconceput pentru lumea civilizată, aceste acţiuni cu un puternic caracter simbolic par a fi consfinţite şi validate de comunitatea locală. Tinerii supuşi procedurilor de emasculare îşi acceptă destinul şi îşi iau în serios viitorul statut în cadrul comunităţii.

Cazurile cunoscute şi monitorizate, denumite în literatura de specialitate după numele tinerilor castraţi - Cazul Stolo, Cazul Boc, Cazul Geoană - au demonstrat că subiecţii participă de bună voie la ritual.

Sociologii arată că procesul de selecţie (faptul că nu toţi tinerii sunt eligibili) face ca acest procedeu dureros şi umilitor să se transforme într-unul pozitiv, fiind privit ca o recompensă, ca titlu de glorie de către subiect.

Psihologii spun că suferinţa genitală devine martiriu. Imposibilitatea perpetuării se metamorfozează într-un sentiment de unicitate.

Bucătarii demonstrază şi ei că gestul de a arunca în tânăr cu ouă, apă şi făină simbolizează dorinţa comunităţii de a-l modela, ca pe o cocă, după gustul ei.

Muzicienii au atras atenţia asupra ritmurilor (grupate de specialişti sub denumirea de Pinguinul) care au acompaniat ritualul. Castrarea se dovedeşte a fi un eveniment pozitiv, desfăşurându-se într-o cadenţă care transmite optimism.

În fine, chirurgii sugerează că masculinitatea nu stă, decât fizic, în testicule.


Îi urăm şi noi tânărului Hoară, proaspăt castrat, un simbolic "Să fie într-un ceas bun!"

13 comentarii:

 1. Buna Milf, Te-as ruga sa le atragi atentia organizatorilor "event"-ului de castrat, sa nu lase minoritatile nationale cu ouale atarnand, stii doar ca si ei au dreptur' la asa ceva.
  Mesc, si sper sa se remedieze situatia, si sa nu se ajunga la autocastrari underground.

  RăspundețiȘtergere
 2. rasta: da, io as vrea sa-l vad pe verestoy attila cu juma de mustata arsa cu bricheta.

  milf: eram sigur ca scrii de hoara =))

  RăspundețiȘtergere
 3. poze nu aveti ?
  Ca numa din subtext n-am inteles cine-i hoara.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dr A, uite poza http://www.ziarulgorjului.ro/userfiles/marcel_hoara.jpg
  si am mai scris de el, uite si articolul http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/03/avanpremiera-1-aprilie-olteanul-si.html

  RăspundețiȘtergere
 5. Dar totusi cine e hoara?(se scrie cu litera mare sau e vreun adjectiv)

  RăspundețiȘtergere
 6. castrarea era buna daca era "pe bune" si asa tipul parea ca n-are... de nici unele.
  fara asta, ce stire de mare audienta ar mai fi avut salvatorii lui?

  cat despre dansul "pinguinului", cat timp romanilor le mai arde de dans, degeaba s-au mai strans cati s-au strans, ca sa aibe de unde sa plece asa cum au venit.

  RăspundețiȘtergere
 7. bai, mie a inceput sa-mi fie simpatic asa =)) e un fel de papusa scolii de baieti. il sodomizeaza cu generozitate toti, fara gelozii sau posesivitate. si el pare asa... trist cateodata, ca pana si pinguinul, care e animal, e mai respectat decat el. da-si revine repede, asta imi place la el, strange curul si se ofera cuminte in continuare.

  RăspundețiȘtergere
 8. ma chinui de juma' de ora sa pun o postare.ce plm i-ati facut blogului?nu-i mai dati sa bea

  RăspundețiȘtergere
 9. lasati sageata oligofrena si pedelista in voia sortii..mai grav e ca tomberonul Serghei Mizil are o gramada de admiratori

  RăspundețiȘtergere
 10. @Milf
  Il citisem articolu ala da omul e asa o stoarfa ca nu mi-o ramas in memorie. Nu ca ar fi cazul. In plus eu de vreo 12 luni nu ma mai uit la TV :D .

  RăspundețiȘtergere
 11. bai, ti-au facut vraji aia de la radio france sau ce era :D

  RăspundețiȘtergere