luni, 3 mai 2010

Transformatorii

Mereu am râs de programatori. Clujul e tot mai plin de ochelariştii aştia roacheri, care încearcă să agaţe femei bete la adăpostul întunericului din Janis Pub şi alte hrube. Singurul lucru demn de menţionat despre personajele astea de carton e că au un salariu decent. Iată însă că o noua categorie şi mai amuzantă şi-a făcut aparitia: transformatorii, după cum foarte bine i-a numit Mo.


Când un programator sau alt incult mediocru, frecventator de baruri cu specific hipsteresc, rocheresc, eco sau alt căcat interesant plin de interesanţi constată că există tot mai multe pizde bune abordabile doar sau mai ales la nivel cultural, începe să fie scormonit de dorinţa de a cunoaşte, de a înţelege, de a şti, de a cunoaşte întru pizdă, de a deveni întru fiinţă, de a fi ambalat cultural. Şi atunci ce face omul? Îşi cumpără ochelari de citit(or), dacă n-are deja, cum e cazul programatorilor, îşi cumpără cărţi, se apucă de muzică clasica, jazz sau alte labe interesante. Mai precis face un salt de la Scufiţa Roşie sau Capra cu 3 iezi la literatură grea sau chiar filosofie. Daca înainte era doar un cocalar hipster banal, acuma brusc omul nu vorbeşte decât de cărţi, de autori, de idei, de pula lui groasă ca paiul. Din păcate pentru ei, personajele astea, transformatorii aştia, nu realizează cât de ridicoli sunt în ochii oamenilor inteligenţi cum sunt eu. Nu puteţi sări peste Marele Canion, papagalilor lentilizaţi! Sunteţi la fel de uşor de citit ca pizda care făcea reclamă la Always îmbrăcată în tampon Always roz-albastru.


24 de comentarii:

 1. Am senzatia ca te-a suparat cineva. Si chiar mi-ar place sa stiu de unde a pornit acest post. Cred ca ar fi un post interesant :)

  RăspundețiȘtergere
 2. bai io-s extrem de suparat in general. acest post a pornit de la transformatori, ei exista acolo in lumea inconjuratoare.

  in uichendu asta am fost f. fericit, a fost colegul cemah la cluj.

  RăspundețiȘtergere
 3. si aia de la litere sau filosofie is exact la fel.
  singurii betivi sinceri is aia de la poli si aia de la istorie geografie. si io binenteles.

  RăspundețiȘtergere
 4. programatorii pot fi si de la litere, e vorba si de fata, nu numa de meserie. atata doar ca aia de la litere au citit si dupa capra cu 3 iezi cate ceva, nu numai visual plm.

  de asemenea, nu ma intereseaza betivii sinceri, ma intereseaza oamenii destepti. betivii sinceri si prosti is foarte obositori.

  RăspundețiȘtergere
 5. ba, petrove, io cand terminam facultatea la poli aveam citit de trei ori mai mult decat un papagal de la filo care urmarea programa si atat. nu contest ca majoritatea is inculti dintre programatori dar cei mai colorati papagali pe care i-am dresat erau de la filosofie si litere.

  cat despre betivii sinceri, ma refeream la oamenii care ies la bere din placere nu pentru a a-si face curaj sa intre in vorba cu pizdele .

  RăspundețiȘtergere
 6. deci esti de acord ca majoritatea is inculti. bun. e bine. is si rockeri da?

  ce plm e aia betiv sincer? alcoolic?

  RăspundețiȘtergere
 7. betiv si alcoolic is aproape sinonime. ma jucam de-a cuvintele. "betivu sincer" ii ala care sta cu tine la masa si iti face placere.
  n-are treaba rockereala cu incultura. dimpotriva.

  RăspundețiȘtergere
 8. am inteles.

  majoritatea rockerilor cunoscuti de mine, si am cunoscut extrem de multi, is maxim sfertodocti, desigur ei cred ca ac/dc e cultura, nu e din pacate.

  RăspundețiȘtergere
 9. acum, io nu stiu ce intelegi tu prin om cult. tre sa ai publicat minimum un volum de versuri sau proza? tre sa stii sa citesti partituri? tre sa stii sa pictezi diferit?
  io ti-am zis sa mergem la bere. de-aia n-ai intalnit rockeri culti pentru ca ai comunicat cu aia de pe bordura.

  RăspundețiȘtergere
 10. apoi si io ti-am zis sa mergem, da ai rapit-o pe aia din serai si dusi ati fost. dupa aia n-am mai auzit propuneri.

  repet, majoritatea=)) am fost si io rocker candva ce plm. si eram f. destept si-atunci, precum si foarte cult.

  cult inseamna sa stii mai mult in muzica decat rock si sa citesti si carti nu numa hmm sau ce revista pulii mele e acuma. astfel incat sa te poti pisha pe oricine cu care stai la masa daca vrei.

  RăspundețiȘtergere
 11. ok. daca ai chef baga-ma in lista de mess si vorbim daca ii de iesit. poate mai vine si aia prin cluj.:)))

  RăspundețiȘtergere
 12. pai te bag, baga un mail pe milf.petrov@gmail.com, ca nu-mi dau aci id-ul de messenger. am avut destul de multe suprize deja zilele astea.

  RăspundețiȘtergere
 13. Fost programator, fost roacher, fost student la filosofie, fost student la poli, fost betiv, fost inteligent, fost pletos, fost interesant, fost 2Maiot (pe cand inca Vama era doar o plaja aproape goala si nu exista termenul de "vamaiot" si nici moda), fost blogger, ma inscriu la o ieseala. In prezent ochelarist, si pielea pulii. Dar ne-am putea vedea la o zeama prin cluj. De curiozitate.

  RăspundețiȘtergere
 14. Petrov e desemnat oficial responsabil de interfata cu cititorii.

  RăspundețiȘtergere
 15. ne vedem, stai sa adun niste bani in plm. si sa vbesc cu ostap pe mess, daca veniti cumva de pe-aceeasi felie.

  RăspundețiȘtergere
 16. Nope, felii diferite. Dar ne-am putea aduna pe-undeva, ad-hoc, si spontan. (A se citi: un mare rateu artistic, dupa vreo trei luni de planning asiduu si deampulea.)

  Eu v-am cules de la un trecator de pe blog (apropos, cred ca vine si el, de TIFF.) Si n-am zis ca tre' sa luam doua sticle de jack. Bani de mers acasa pe jos, presupun ca ai. La ce plm iti trebuie milioane ca sa iesi la o poveste? Astea-s fitze de fata mare. Ei as'h.

  RăspundețiȘtergere
 17. milioane in plm? creca nu citisi cateva posturi inainte. stai sa iau banii, adica salaru. ca sa am si de altceva in afara de paine si bilet de autobuz.

  pana atunci poti baga un mail cuc eva date d econtact la adresa mentionata mai sus un pic.

  RăspundețiȘtergere
 18. :)))) Bine ca sunteti voi din Cluj!

  RăspundețiȘtergere
 19. l-ai prins pe insul ala cu ochelari si parul negru ce tot statea sa explice cate carti a citit si ce destept e el? culmea ca are succes la fetele de pe acolo, dar, totusi, daca te uiti sa vezi ce fete-s pe acolo... :))

  RăspundețiȘtergere
 20. incredibil de enervant, la un moment dat a zis ceva de genul: "e bine sa fii ok!"

  RăspundețiȘtergere
 21. Postul asta era suficient de lung de la natura ase ca nu era musai sa-l transformi la doua rânduri.

  PS. Daca n-aveti bani de bere in cluj, veniti aici la paris. Numa cat dati buna ziua la lume pe peron si ati facut bani de o lada.

  RăspundețiȘtergere
 22. io nu ma transform. io ma metamorfozez ca viermii. de matase..

  RăspundețiȘtergere