marți, 8 iunie 2010

Cuba. Natură moartă


Căldură îngrozitoare, ca de obicei, în Havana. Cu mâinile împreunate în poală şi privirile aiurea, 2 bătrâni, el şi ea, ocupă o treime de bancă deteriorată, dar şi o mare parte a unei inscripţii, scrijelită cu cheia demult de un spirit rebel pe una din scândurile băncii. Nu era greu de ghicit acel VIVA LA REVOLUCION pe care cururile lor mumificate îl sufocaseră parţial, lăsând la lumină numai cele 3 litere din final şi un semn al exclamării.

Ferindu-şi ochii de soarele nimicitor, bătrâna le observă. Fixează literele şi le rosteşte clar, rar, cu o voce încă puternică: I O N. Tace numai câteva secunde, cât să-şi îndepărteze cu limba surplusul de salivă din colţurile gurii. Apoi zâmbeşte maliţios şi, întorcându-se spre bătrân, îşi pune mâna stângă pe mâna lui dreaptă şi-i spune: "lasă dragă, i-am lăsat pe mâini bune".

Pentru un moment, bătrânul pare că zâmbeşte împăcat.

9 comentarii:

 1. Moarta pe naiba!... Carpa kaghebista o sa ne mai sece macar vreun deceniu...

  RăspundețiȘtergere
 2. bre, natura moarta era cu batraneii, nicu si elena. altfel, ion e inca voinic

  RăspundețiȘtergere
 3. Posturile lui Milf ar trebui sa vina cu puzzle'uri dintr'alea de craciun cu ciocolatele dedesubt. Gaseste indiciul urmator, primeste baiatu' bun zahareeel.

  RăspundețiȘtergere
 4. marghioalo, nu-i de vina milf ca nu-i duce capu pe unii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai domnu' Petrov, exact asta am insinuat.

  RăspundețiȘtergere
 6. ma scuzati, domnitza. merg sa mananc zaharelu =))

  RăspundețiȘtergere
 7. Ai sa nu'mi spui ca tu ai ginit'o din prima p'asta cu nicu si leana ca ti'l trimit pe chisu insusi cu punga de Margaritar.

  RăspundețiȘtergere
 8. bai, recunosc ca nu, da numa pentru ca eram prost de dimineata, era acolo la final un indiciu foarte clar: "i-am lasat pe maini bune".

  RăspundețiȘtergere