luni, 14 iunie 2010

Păsările


După o discuţie cu Cemah

Ce poate fi mai rău decât o invazie de lăcuste sau de şobolani? Nu căutaţi răspunsuri complicate de genul dinozauri sau zombi. Răspunsul îl găsim la un fel de Nostradamus - Alfred Hitchcock: ciorile. Invazia ciorilor este înspăimântătoare şi de neoprit. Şi se întâmplă acum!

Vă amintiţi când, printre rândunele şi piţigoi, nici nu le simţeam prezenţa? Vă amintiţi cum, încet încet, au zburat în alte ţări, lăsând la noi numai câteva exemplare, pe care oricum le vedeam cântând paşnic dimpreună cu greierii? Şi chiar dacă mai apăreau câteva prin cartiere mărginaşe, păreau aşa de neajutorate că până şi voi le-aţi aruncat frimituri de pâine?

Ei bine, ciorile au revenit acasă. Acasă la noi. Toate odată. Furioase şi flămânde. Nu se sfiesc să-şi spargă ciocurile în bancomate, în casele de marcat, în casele voastre. Nu le e frică de nimic. De la adăpostul apartamentelor noastre încă încuiate auzim noapte de noapte zeci de croncănituri nervoase, agitate, ameninţătoare.

Hitchock nu ne-a arătat cum să scăpăm de ele. Murim sau fugim.

4 comentarii:

 1. simplu - aplicand legea... dar cand sticletii raman doar sticleti (ciripesc frumos si atat), iar grangurii mari si-au construit cuiburi in locuri inaccesibile ciorilor (deci nu au nicio apasare), nu prea se vad sanse...

  RăspundețiȘtergere
 2. @Ostap : ma, cica esti un bun cunoscator de google, zice una la mine (care mai vine si la tine)...

  RăspundețiȘtergere
 3. bai, ce-mi place! vrei sa fiu io Romania si tu Moldova si sa facem un pod de flori intre noi? si sa facem prima nunta intre frati - Ostap cu Marghioala - pe podu' asta?

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu e "una", e Însămi. Precum cuiu' lu' Pepelea. Daca dispare Însămi, se duce'n balarezuri blogoreea.
  Milf zici ca'i cel putin Radu. Berceanu. Ce pod, ce autostrazi, ce ce ce...? Io nu ma identific decat cu mine. Însămi.

  RăspundețiȘtergere