miercuri, 1 septembrie 2010

Ce sunt acele linii albe?


Dragi pietoni clujeni,

După cum aţi observat, deşi n-aţi înţeles, au apărut relativ recent nişte linii albe pe trotuarele din Cluj-Napoca. Le puteţi vedea pe Eroilor, Dorobanţilor etc. Ele sunt paralele, la distanţă de aproximativ 1 m una de alta şi, din loc în loc, au desenată între ele câte-o chestie cu două roţi. Ei bine, aia este o bicicletă. De ce e ea desenată acolo? Ca să înteleagă până şi cel mai retardat dintre voi că acea bandă este o pistă de biciclete, pe care, evident, circulă bicicliştii! Nu voi!

Drept urmare, când vedeţi pe câte unul mai retardat că merge sau doarme pe pista aia ca şi cum ar fi un trotuar personalizat pentru retardul de el, nu vă înghesuiţi buluc în urma lui pe pistă ca o turmă de oi proaste, că nu e pentru voi banda aia. Nici nu vă mai uitaţi ca o vacă proastă ce-şi ridică rumegând talanga de la firul ierbii când vă claxonează vreun biciclist. E dreptul lui să meargă pe-acolo, boilor!

Şi aveţi grijă mare, că, de când cu programul de închiriere gratuită de biciclete, toţi cocalarii închiriază biciclete. Bicicleta nu mai e apanajul hipsterilor şi s-ar putea să luaţi şi nişte pumni în freză pe deplin meritaţi. Că, până se trezeşte poliţia să amendeze şi retarzii care se plimbă pe piste şi nu numai bicicliştii de pe trotuare, cocalarii ăştia îs singura mea speranţă că o să dea cineva cu bicicleta peste voi intenţionat!

P.S. Handicapaţii care-şi cară copiii pe portbagaj printr-un oras cu 2-3 km de piste de bicicletă îs chiar mai retarzi decât voi.

Cu drag vă fute-n gură,
Petrov

20 de comentarii:

 1. Paris, grup relativ mare de oameni pe un trotuar lat şi cu pistă de biciclete într-o parte. Din tot grupul un singur cârlan (apelativ la modă acum) se plimba nonşalant pe banda aia cu desene cu două roţi. Vine o bicicletă. Cârlanul se uită cu ochi mari şi umezi neînţelegând de ce bicicleta nu îşi ajustează direcţia pe o traiectorie divergentă de a lui. Niciunul nu schimbă direcţia. Într-un final apoteotic biciclistul îl evită milimetric pe cârlan şi simultan îi croieşte şi una peste bot din mers. Fără discuţii, aşa.. de atenţionare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Exact asta am zis şi eu, deşi eram parte din grup. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. nu mai radeti mah de carlani, ca si eu era sa o patesc :)))))
  in Bucuresti nu mergeam pe banda pentru biciclete, ca era frumos semnalizata din cand in cand pe sub masinile parcate, dar aici nu-i nicio dunga pe jos, doar trotuarul are alta culoare pe unde circula biciclistii.
  si daca te uiti ca tolomacu' pe sus, cum ma uitam eu si ma minunam de toate cele, e clar ca nu esti atent sa nu intri pe pista pt biciclete. da' macar eu ma dadeam la o parte cand ma prindeam ca nu-s singura pe ulita :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Şi cocalarii au dreptu' la mişcare. Iniţiativă românească, da' noi vrem să fim occidentali. Liniile albe-s prea evidente şi contrastează bine, e normal să meargă oamenii printre ele. :(

  RăspundețiȘtergere
 5. bucuresti, minunate dungi galbene trase pe trotuar, minunata terasa pusa pe trotuar pana la dungile galbene, zero extra-spatiu. maxima recunostinta firmei care tocmai a reparat dungile, data viitoare sper sa puna borduri.

  RăspundețiȘtergere
 6. cluj-napoca, angajatii inteligenti ai primariei au trasat dungile perpendicular pe-o ghereta de ziare. se continuau dupa ea. le-a luat doua saptamani sa realizeze ca nu poti trece cu bicicleta prin ghereta.

  RăspundețiȘtergere
 7. :))))))))))))))))))) esti sigur ca nu poti trece prin ghereta?? ai incercat? io zic ca stiau ei ce stiau, nu cred ca trebuie sa chestionezi inteligenta angajatilor primariei.
  tu n-ai auzit ca materia e de fapt spirit? io cred ca primaria s-a decis sa ridice populatia la urmatorul nivel de evolutie si ca ghereta aia era un trick mah, iar tu in loc sa treci prin ea, te lovesti de ideea ca nu poti trece prin ea :))))))

  RăspundețiȘtergere
 8. mai trebuia sa puna doi politisti dupa ghereta sa te prinda ca iesi de pe pista.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu te mai plânge bre de gheretă. Măcar pe aia o vezi şi adormit de-ai fi. Uite aici capcane în bucale.
  Că aşa meriţi dacă îţi permiţi să nu fi meltean cu 4x4. Şi încă una, întinsă chiar de melteni aici.

  RăspundețiȘtergere
 10. Daca in Paris se intampla asa, iti dai seama ce se intapla in Bucureti, unde numarul de pers este mai mare, si evident nr de carlani :))), este taraboi intre cefe late ...PACE

  RăspundețiȘtergere
 11. "Bicicleta nu mai e apanajul hipsterilor" - :)) :))
  Stai sa vezi cand s-or apuca menegerii...

  RăspundețiȘtergere
 12. la Ploieşti e o bandă de-asta lată de-un metru, un metru juma. tot oraşu merge pe banda asta. biciclişti, ţigani, motociclişti, maşini, tractoare, poliţai , toţi merg p-aci si pe partea ailantă de bulevard lată de vreo 10 m nu merge nici dracu'. deci e mai civilizat la Cluuj.

  RăspundețiȘtergere
 13. da, veone, asa sa le-ajute dzo =))

  jericho, stiam asta.

  RăspundețiȘtergere
 14. ca e mai civilizat la cluj sau cum toata lumea merge pe banda de bicicleta?

  RăspundețiȘtergere
 15. io ce iti tot zic ma: meri in plm pe sosea!

  RăspundețiȘtergere