sâmbătă, 11 septembrie 2010

Total eclipse*


Ca tot românul, zilele astea am stat şi eu cu ochii beliţi în televizor la faza cu Vântu (cine n-a stat, mă-sa-i curvă). Să vă zic ce-am reţinut din toată nebunia:

Apreciez ca superbă prezentarea de către Antena 3 a convorbirilor telefonice interceptate. Cei doi gay care au lecturat, de fapt interpretat, cu atâta simţ artistic discuţiile lui Vântu cu Popa au fost excepţionali. Vântu a ieşit cum a ieşit (oricum, bine), dar Popa... aproape că vizualizam cum se ciupeşte de cur când zicea "tati" şi cum îşi dă palme peste fese la absolut adorabila replică "simt că eşti supărat pe mine". Cu câtă gingăşie a intuit actorul amator inflexiunea potrivită a vocii când i-a cerut cei 200.000 anual. Ăstălaltu' de-l juca pe mogul a fost ok, a simţit autoritatea, a sugerat laba scurtă, pragmatică, în timp ce-l apostrofa pe răsfăţatul ăla mic, dar şi dezarmarea în faţa drăgălăşeniei lui duioase. Singura bubă (deh, emoţiile) a fost că nu-şi doza ca lumea respiraţia şi i-a ieşit un pic sacadat. Per total, tensiunea aia Baudelaire - Rimbaud le-a ieşit şi pot să pun pariu că au reuşit să lubrifieze câteva sfinctere.

Vă zic, aproape că n-am schimbat de pe Antenă. Când mergeam la budă, lăsam uşile deschise şi sonorul la maxim de frică să nu pierd reluarea mini piesei de teatru. Aplaud iniţiativa Antenei 3 de a prezenta convorbirile acelea, altfel doar penibiluţe, sub o formă care le-a adus la un penibil superior, pe care nici un analist evreu, nici o ştiristă scormonită în direct de chiureta rece şi ascuţită a nedreptăţii săvârşite, nici un câine bătrân şi orb rănit n-au reuşit să-l mai atingă.

* http://www.imdb.com/title/tt0114702/

5 comentarii:

 1. vezi ostape, vezi?

  milfo, io am citit doar stenograma, ca na, pula antena(cine n´acorda circumstante e hermafrodit).
  bai, nu stiu, popopopo, da´nu se poate compara. Verlaine ala si´a savurat de´a dreptul seductia de luzar latent. Pe cind astialantii doi, bai erau ca doi piranha ghei. Incepusera cu nume conspirative VIOREL aua aua, ca sa termine cu "cetatene sorin ovidiu vantu recunosti cacontra sumei modice da dooste da mii, l´ai lins pe sfircuri pa popa nicolae?" Bai sov ala cre´ca s´a prins imediat ca´l inregistreaza alalantu´, ba poate ca´l excita teribil asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dacă nimereai la mijlocul acestei interpretări magistrale puteai să juri că e vorba de o discuţie la colţul străzii între o târfă (al naibi de scumpă) şi clientul ei generos.

  RăspundețiȘtergere
 3. Aia de la TVR, profesionişti cplm, au folosit şi efecte speciale. Suna exact ca o înregistrarea unei convorbiri telefonice la 8989. Jenant!

  RăspundețiȘtergere
 4. eu nu am vazut emisiunea...
  dar nu au spus sursa?
  de unde le au?

  RăspundețiȘtergere
 5. @doctor... cred că de pe Gugăl sau Goagăl de undeva... :))

  RăspundețiȘtergere