miercuri, 20 octombrie 2010

Miscellaneous


Anastase fură. Motiv pentru care PSD a decis să boicoteze lucrările Parlamentului, cu toate că martorul-cheie care a escrocat familia Mădălinei Manole a dispărut. Nesimţirea politicienilor e compensată însă de sensibilitatea artiştilor. Anca Pandrea şi Iurie Darie şi-au scos trupurile din coşciuge şi le-au lăsat să facă ce ştiu ele mai bine: scârbă.

Deşi mai mult decât convingători, actorii părăsesc scena somnoroşi pentru a face loc unui caz social. Un copil înfiat, bolnav de poliomelită şi sâsâit a fost despărţit de căţelul său, practic unica familie, şi instituţionalizat.

Ca orice caz social, şi acesta va fi dat uitării pentru că morţii îşi cer pomana. Elodia a reuşit să bântuie doar câteva secunde atenţia publică, numai până când Toma Caragiu şi-a înfoiat ameninţător guşa la ea şi i-a aruncat cu floci creţi veninoşi. Elodia dispare, la fel şi valiza lui Toma din pian.

Ca la un semn, poporul întreg îşi roade o unghie în memoria cutremurului din '77, iar pe celelalte 19 le păstrează pentru supt în cea mai geroasă iarnă din ultimii 1000 de ani, care, dacă ar fi fost pe vremea Corinei Chiriac, ar fi salvat-o de sex pe balcon cu Ţăndărică.

Mai puţin interesată de subiect, Mihaela Mihai trăieşte o extraordinară poveste de dragoste cu un gard de care oamenii răi vor s-o despartă, deşi, decât să-i frece grija de ea, mai bine-ar citi un fluturaş. Unii au înţeles asta şi au organizat un cenaclu la Ministerul de Finanţe la concurenţă cu grupul de lectură al stenogramelor. În mod bizar, dl. Păunescu nu a îngânat pe nimeni.

Dar pentru că pe lume există şi destine superioare, cineva s-a gândit şi la refacerea imaginii ţării peste hotare. Erou Hăhăianu a reuşit să şteargă prejudecata că românii fură, violează, sau cerşesc, demonstrând că ei pot fi şi victime. Moartea asistentei a reintegrat România în Europa.

Peste toate astea, Dan Diaconescu îşi aruncă o privire fugară şi dispreţuitoare, apoi se întoarce jovial către Jennifer Rush, invitată în studio.

7 comentarii:

 1. Am vrut să văz dacă blogul vuvuzelei prezidenţiale Andreea Pora e la fel de urât ca şi ea. Ce credeţi că m-a avertizat „goagălul"?

  RăspundețiȘtergere
 2. adica nu te-a avertizat sau te-a avertizat ceva anume?

  RăspundețiȘtergere
 3. deci, poti sa treci pe curat in powerpoint?

  RăspundețiȘtergere
 4. ... sau ogică, în loc de un gică.

  RăspundețiȘtergere
 5. madalin e un eufemism pentru magdalen.

  RăspundețiȘtergere