vineri, 15 octombrie 2010

Tonomate şi stimulente


Cam de trei ani încoace, posturile de televiziune Antena 3, Realitatea TV, dar şi B1 TV (mai rar, e drept) lansează căcat cu ventilatorul în bugetari. Refrene ca: bugetarii cu salarii nesimiţite, numărul prea mare de bugetari, bugetarii care nu fac nimic ş.a. s-au auzit zilnic de la aceste posturi. Prin vocile unor monştri ca Ilie Şerbănescu, acest beţiv frustrat de un eşec la Ministerul Privatizării parcă, Dana Grecu, femeia care n-a pus mâna pe pulă de cand era în burtă şi tac-su o futea pe mă-sa, Moise Guran, prezentatorul de sport nimerit din greşeala la economic, Valentin Stan, prin care Antena 3 încearcă să respecte legea privind angajarea unui anumit număr de handicapati în companiile cu peste 50 de angajaţi, precum şi slugoiul suprem Radu Moraru (mai sunt şi alţii desigur), am auzit mereu de sporuri, de salarii nesimţite, de stimulente nemeritate, inducându-se ideea că bugetarii sunt nişte milionari de-a dreptul. Nici unul dintre aceşti mizerabili, numiti impropriu ziarişti, n-a avut măcar o singură dată curiozitatea să ceară o grilă de salarizare de la vreun minister, să consulte o banală lege, să întrebe un bugetar obişnuit ca să afle cât câştigă în realitate. Nu! Prezentând salariile nesimţite ale unor directori, secretari de stat, şefi de agenţii... mizerabilii aceştia groteşti au încercat, reuşind chiar, să inducă opiniei publice ideea că toţi bugetarii câştigă enorm, nemeritat bineînţeles.

Asta până recent, când s-au întâmplat cunoscutele tăieri de sporuri, reduceri de salarii şi stoparea stimulentelor. Brusc, aceşti mizerabili, aceste jeguri penale, au schimbat foaia. Bugetari cu fluturaşi de salariu care ne arătau sume de 500-600 lei au apărut cu ochii umezi la tv. Aceeaşi ziarişti care se căcau pe ei, acuma îi spălau cu grijă şi compasiune la tv. Vai sărăcuţii, vai săracii, vai creditele lor! Aceiaşi ziarişti care în 3 ani de zile n-au avut o singură dată curiozitatea să afle ce-s alea stimulente!

Pentru că asta am constatat în prima zi de protest spontan. Nici unul din oamenii de prin studiourile de televiziune, ziarişti şi politicieni deopotrivă, n-au avut habar ce-s alea stimulente. Absolut nici unul. Abia a doua zi am văzut un grăsuţ pe Money Channel care a spus adevărul: da, domle, sunt niste completări fireşti ale unor venituri de căcat, băgate pe uşa din dos de nişte incompetenţi care au evitat să le introducă în normalitate (adică în salariu) timp de 15 ani sau n-au ştiut cum s-o facă. Sunt un fel de tehnici de supravietuire urbană a bugetarilor în pula mea!

Pe holurile ministerului de finanţe o doamnă a spus adevarul: “Voi sunteţi de vină, voi presa!” Da, presa asta de căcat care sufocă şi dezinformează zilnic, aceste scursuri cu nimic superioare turnătorilor la securitate, care au futut în gură mii de oameni. Aceşti mizerabili care îşi schimbă părerile după cum bate Vântu, care spun orice numa să-şi ia un căcat de salariu. Pe vremuri turnătorii pupau în cur partidul şi nenoroceau mii de oameni. Handicapaţii media îi pupă pe Vântu, Voiculescu, Băsescu (ăsta e patronul lui Naşu, nu?). Sunteţi la fel de buni ca turnătorii, fută-vă dumnezo!

În încheiere voi spune două vorbe despre sindicate. L-am văzut pe acest ţăran agramat Marica pe hol la Finanţe. Ce pula mea caută acest oligofren în fruntea unui sindicat? Cine pula mea să se mai mire că lumea consideră bugetarii nişte dobitoci puturoşi, dacă îl au pe unu' ca Marica şef la sindicat? Iar când nevasta lui Marica, director adjunct în Ministerul Finanţelor câştigă 6500 lei pe lună, să ne mai mirăm că Marica şi alti lideri sindicali ca el n-au ieşit niciodată în toţi aceşti ani să spună că de fapt numai şefii au salarii nesimţite şi nu bugetarul de rând, care-şi suge pula acuma să-i treacă foamea?

26 de comentarii:

 1. în primul rând au fost instrumente de manipulare. nefiind incluse în salar, aceste "simulente" îl ţin pe angajat la mâna şefului, s-o cotească politico-economico-controlistic aşa cum sunt "indicăţiile" de partid şi abia dup-aia sunt cum bine spui, tehnici de supravieţuire.
  nu cre' că-şi face cineva iluzii că liderii de sindicat sunt aleşi pe bune. aceiaşi de 100 de ani.
  "bugetarii e români", ce naiba! sunt prea săraci şi prea fraieri ca să nu pună botu/să-şi vândă votu pe un stimulent, o măslină, un kil de orez

  RăspundețiȘtergere
 2. sincer nu-s foarte in tema cum sunt alesi acesti lideri, insa rezultatul alegerii e dezastruos. se vede cu ochiul liber.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cam ca si "Alesii Neamului" de dupa '89 incoace

  RăspundețiȘtergere
 4. Bă, cine le omoară pă danagrecu şi monicatatoiu va fi beatificat. De mine, beat.

  RăspundețiȘtergere
 5. uite o postare in care nu apar aburi de alcool sau filozoful oligofren Mo. e scrisa bine apropo..

  RăspundețiȘtergere
 6. eu nici nu ma uit la aceste posturi de 2 lei ... ;:)) ma pish pe ele ....

  RăspundețiȘtergere
 7. mi-a iesit briosa pe nas la valentin stan :))

  RăspundețiȘtergere
 8. ai pus pula pe rana. 100% de acord.

  RăspundețiȘtergere
 9. sincer sa fiu, nu imi mai dau seama cu ce trebuie sa te prezinti pe blogul acesta...zambete sau sila de inceput de week-end

  mai baieti, piere si hazliul ala putin pe care il mai aveati:)

  RăspundețiȘtergere
 10. replica a la petrov...adica un pic de milf si putin de pitic gratis:)

  e tarziu si inteleg

  RăspundețiȘtergere
 11. e un chef de baza cu matale:)
  ideea e sa si reactionezi cu cuvinte;)

  RăspundețiȘtergere
 12. ba da ce plm cauti tu aci? manca mi-ai pl de pletos! replica pt slinosi.

  RăspundețiȘtergere
 13. eu te astept totusi la o confruntare gratuia...ai id-ul meu de mes:)

  sincer cred ca ne-am pierde asta vineri noapte in mod brutal de nostim:)
  sau poate ca nu:)

  RăspundețiȘtergere
 14. e aia clasica cu pletosi...sugandu-le slinosul de pe plete, ca doar atata cunosti.

  RăspundețiȘtergere
 15. cred ca am sa ma iau doar de milf...e femeie, nu are cum sa scoata pula la orice replica si se pare ca-i mult mai inteligenta.

  RăspundețiȘtergere
 16. cine plm esti tu? ce id de mess? unde?

  RăspundețiȘtergere
 17. te descurci si in lipsa de milf...e pe site-ul ala ce nu are si in nume...

  RăspundețiȘtergere
 18. aidoma muzei ce si-a gasit de lucru exact la ale tale replci...alea mii de balerine te sustin cat nu intra la bugetari.

  RăspundețiȘtergere
 19. Cifre?? Iti dau eu cifre: Cel mai mic VENIT ( spun venit ca muistii de bugetari obisnuiesc sa scoata la inaintare salariile, fara prime si alte suplimente, bonusuri etc ) brut in ministerul de finante din romania in iunie 2010 ...1457 lei. BAA!!! cel mai mic din toata tara. La asta corespunde un net de peste 1100 lei. Deci... voi cred ca nu aveti idee cat se munceste in mediul privat pt banii astia. Sincer sa fiu ma doare fix in pula de ratele bugetarilor. Veniturile lor trebuie corelate urgent cu veniturile din mediul privat pentru ca asa e normal. Mai sunteti si multi tare in pula mea... daca intri in mijloc de program pe usa din spate in finante sau alte institutii ... trai tata, tabara nu altceva...

  RăspundețiȘtergere
 20. faci aceeasi confuzie imbecila intre stimulente si suplimente.

  1457 - din pacate vorbesti prostii. aberezi de-a dreptu.

  nota 4.

  RăspundețiȘtergere
 21. mai termina in pizda ma-tii cu finalul asta apocaliptic(nota 4), copiat de la piticul gratis.
  acum realizez ca articolele tale sunt scrise la betie, altfel nu ai avea cum sa legi cat de cat cuvintele...

  RăspundețiȘtergere
 22. ba, iarta-ma ca nu te-am adaugat pe mess =))

  RăspundețiȘtergere
 23. Nu inteleg de ce tot(te/va) compara carnatii astia cu pitici gratis, care, da, are niste stapanire a limbii, dar altfel nu e decat un Enrique Iglesias agramat care mai are si tupeul sa scrie posturi intregi despre cum ii enervat de greselile de gramatica ale altora :)Bine, da, le scoate si bine de alte multe ori, da' propensiunea asta spre ipocrizie ascunsa de atitudinea 'sinceritatii nemijlocite' tot cam exista. Trebe doar sa contextualizezi putzin

  RăspundețiȘtergere
 24. bai, nici io nu inteleg, prea putine posturi aduc oarecum a radu. da unii oligofreni au impresia ca ne jignesc cumva cu comparatiile astea.

  RăspundețiȘtergere