marți, 7 decembrie 2010

A-nceput de ieri să cadă...


În imaginile următoare veţi vedea motivul pentru care eu nu merg prea aproape de clădirile istorice din Cluj. Tencuiala care cade, mai precis. Nu e o glumă, localnicii ştiu că au mai căzut bucăţi de tencuială în capul unor oameni cu caţiva ani în urmă, e doar o chestie de noroc că n-a murit nimeni.

Sunt atent însă şi la blocuri, chiar anul trecut în cartierul Mărăşti pompierii dădeau tencuiala jos de pe nişte balcoane pentru că începuse să cadă pe trotuar. Şi erau bucăţi mari căzute.

Aveţi grijă la cap!

15 comentarii:

 1. langa bulgakov, langa ceva restorant pe partea dreapta a cazut ceva mare de curand :(

  RăspundețiȘtergere
 2. n-am mai fost in bulgakov din vara, dar peste tot e aceeasi situatie, cade!

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte bine faci, pastreaza distanta ca ramanem dreaq fara viitorul Petre Ispirescu. apropo, milfa e pe platourile vreunui film porno sau ceva? da si tu detalii

  RăspundețiȘtergere
 4. bai, am citit ca acolo la voi in cluj pica si imprimante, nu doar tencuieli:

  http://www.mediafax.ro/life-inedit/la-un-pas-sa-fie-omorat-de-o-imprimanta-aruncata-pe-geam-imagini-filmate-in-romania-7787425

  RăspundețiȘtergere
 5. da, ma da aia e posibil sa fie reclama mascata la un cacat de bar.

  RăspundețiȘtergere
 6. Aşa-i şi la Sibiu, Petroave. Anul trecut în plin centru a murit o tanti din cauză de ornament de iposos de vreo 60 de kile recepţionat în cap! Clădirea (istorică) este locuită. Primăria şi asociaţia de locatari îşi pasează vina... Pînă una-alta un om a murit! Stai să vezi balamuc cînd or apărea ţurţurii. Am o cunoştinţă rămasă în scaun cu rotile din cauza unui ţurtur înfipt în spinare. Nici în cazul ăsta n-a fost nimeni de vină...Natura şi omu'. Ce căuta pe trotuar? Nu putea să meargă pe calea vacii ca tot omul botezat?

  RăspundețiȘtergere
 7. sfatul meu sincer e sa nu mergeti prea aproape de cladirile astea, nu e gluma deloc. io ma feresc maxim de o astfel de moarte stupida, la fel e si cu turturii da.

  RăspundețiȘtergere
 8. Am văst o fază în Cluj, de să mă trîntesc pe jos, legat de căderi de pe coperişe.
  Lingă Central, cum o iei spre Mihai Viteazu,era o agenţie loto-prono. Lingă zid a tras o maşină.O tipă a intrat în Central, dar or rămas 2 în maşină. Era mai călduţ, şi o plecat zăpada de pe acoperiş drept pe maşină cu un bubuit de tunet. Io m-am speriat şi eram pe trepte la magazin. Să-i fi văzut pe aia din maşină. Ăla din dreapta o sărit pînă în mijlocul stăduţei, da' şoferul nu, că nu i se deschidea uşa de zid. Cred c-o şi îndoit-o, la cît o dat cu ea în părete! Să mor şi alta nu!

  RăspundețiȘtergere
 9. stau intr-un vechi fost palat in centru clujului pe-aproape de ubb. in curte e pericol, dupa fiecare ploaie zboara tigle prin toata curtea, pe masini uneori. intr-adevar, pana acuma n-a patit nime nimic dar pe strada, pe trotuaru pe unde trece petrov, a trebuit rezolvata problema se pare: primaria a montat o copertina de protectie.demult.

  RăspundețiȘtergere
 10. Cred ca o moarte mai absurda decat in urma unei lovituri cu o bucata de tencuiala sau un turture gasesti mai rar...

  RăspundețiȘtergere
 11. Problema e generala. La Brasov, saptamana trecuta, a cazut o bucata sanatoasa de pe fatada unui bloc nou (relativ nou, adica cam 25 de ani) si a terciuit o masina. Care masina se afla parcata pe un pietonal, care pietonal nu prea e circulat, din fericire... Asta se intampla in fiecare inceput de iarna... A devenit o normalitate, daca pot sa zic asa...

  RăspundețiȘtergere
 12. Am văzut dinăuntru cum sunt prinse ţiglele în turnurile din Sibiu: nişte şipci multiseculare subţiri şi rare susţin tonele de ţigle, care stau agăţate într-un fel de pinten ceramic de şipcă. Din loc în loc, unele ţigle sunt legate şi cu o sârmuliţă ruginită.
  E chestie de timp să cadă la orice vânticel mai tare.

  RăspundețiȘtergere