miercuri, 15 decembrie 2010

Supradoză de vise


Cluj-Napoca, decembrie 2010, sec. XXI

Exceptându-le pe cele de la loto, n-am prea văzut cozi în ultima vreme. Săptămâna trecuta însă, cu puţine minute înainte de ora nouă dimineaţa, văd pe trotuar o coadă formată din peste zece oameni, majoritatea pensionari. Ajungând în dreptul lor am constatat că aşteptau înfriguraţi să se deschidă un second hand care avea reduceri de 50%. Mai dă-o-n pula mea de treabă, mi-am zis, ăştia stau la coada la reduceri la second când îi caută moartea pe-acasă!

A doua zi erau reduceri şi mai mari şi din nou coadă în aşteptarea deschiderii.

În imagine aveţi şi numele magazinului. De fapt, e chiar un fel de lanţ de magazine în Cluj-Napoca, probabil al treilea ca mărime dupa Tabita şi Helofita.

Să-mi bag pula ce alegorie!

(Poza e facută ulterior, când primiseră deja stoc nou de marfă.)

15 comentarii:

 1. Si unde crezi ca vor ajunge ''noile'' articole vestimentare? In lada cu naftalina unde sunt indesate si restul de haine ''bune'' care vor fi triate in clipa in care proprietarul va ajunge intre 4 scanduri.

  RăspundețiȘtergere
 2. De astea sunt in toata zona asta Deva-Sibiu- Oradea - la fel de jegoase si cu o grafica specifica anilor 90, adica ca pula

  RăspundețiȘtergere
 3. visul imaginatiei bantuie si prin oltenia. horezu si novaci, parca

  RăspundețiȘtergere
 4. Observ ca nu gandesti ca un pensionar :). Ei vad la TV ca vor sa dea legea prin care sa se interzica magazinele de vise. Si ce zic ei? ''Maica, se inchide magazinul, de asta baga astia reducere. Ma duc si eu sa vad ce mai pot apuca de pe acolo''. Vorba se transmite de la o fosila la alta si asa obtii coada in fata magazinului ''Visul Imaginatiei''.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am vazut eu ieri coada.... la lumina :D

  RăspundețiȘtergere
 6. "visul imaginatiei" e din aceeasi categorie - a redundantei - cu "vel pitar - magie cu har".

  RăspundețiȘtergere
 7. nu e mah, visul imaginatiei este mic copil pe langa carciuma "la cataua lesinata" :)
  http://efromania.blogspot.com/2010/09/la-cataua-lesinata.html

  RăspundețiȘtergere
 8. E retea mare de magazine. Eu am vazut in micutul oras Brad, jud Hunedoara.

  Si eu am langa mine un second hand unde e coada mare dimineata cand au marfa noua. Si tot pensionari. E lumea amarata :(

  RăspundețiȘtergere
 9. Visul Imaginatiei in ... GALATI!!! E misto, au super-polare de firma la 15 lei. Bag picioarele in greturile voastre, e mai ieftin, raman bani de cafea si reincarcat Zippo!

  RăspundețiȘtergere
 10. cerbule, 99% din hainele mele is second, nu era vorba de secondhanduri. era vorba de numele asta de second hand. si de coada.

  RăspundețiȘtergere
 11. Dar de "Cai verzi pe pereţi" aţi auzit? http://foamea10.blogspot.com/2010/07/cai-verzi-pe-pereti.html

  RăspundețiȘtergere
 12. Well, abia ce am descoperit blogul vostru [fain, felicitari], l-am luat la lecturat, si am ceva competent de spus:

  Visul Imaginatiei e o firma veche din judetul Suceava, care a pornit de la 1 magazin dintr-un sat [Bivolarie, daca nu ma-nsel], unde hainele second veneau pe filiera sprijinului reciproc intre... frati. Adica multi pocaiti, no.
  Politica de preturi e aceeasi este tot: luni pretul e X, a doua zi pretul e X/2, apoi X/4 si tot asa. Sambata se face curat si lunea se ia de la capat - de-aia au atata succes.
  Ce e CU ADEVARAT INTERESANT e ca firma nu arunca resturile nevandute, ci le recolecteaza, separa fibrele de bumbac, si cu ele produce ceva materiale auxiliare [de substrat] pt constructia de drumuri. [Nu ma pricep, redau si eu ce mi-au explicat altii].

  So... mie-mi place tipu asta de biznis :D

  RăspundețiȘtergere