miercuri, 30 martie 2011

Cronică de film


Ce mi-a fost dat să văd zilele trecute la HBO a depăşit cu mult stângăcia, penibilul şi oroarea unei scene de sex între Herta Muller şi Liiceanu, de exemplu. Un film bun ca un vin vechi. Cu mult sulf.

Marţi, după Crăciun începe motivant cu 2 trupuri goale care vorbesc între ele small talk după futai. Discuţia nu e lipsită de relevanţă, cinefilul aflând cu această ocazie că fetele din Constanţa sunt cam curve (atenţie Moldova, păi ce facem?). Aici filmul se opreşte brusc şi nu mai continuă câteva zeci de minute. Probabil din lipsă de buget.

La un moment dat, acţiunea revine în forţă cu o scenă de o tensiune mare. Pentru un hipotensiv. Cam 12 cu 7. Nu vă dau multe detalii ca să nu stric plăcerea vizionării, dar vă zic numai că întâlnirea soţiei cu amanta şi conflictul lor în legătură cu o proteză dentară, conflict câştigat de amantă, ne face să înţelegem în avans care-i mai tare. Constanţa marchează, iar publicul cere demisia ochelaristei.

După ce-am savurat aspacardinul, avem iar o pauză de siestă. În timpul ăsta aproape că ţi se face dor de un episod În derivă (acum înţeleg de ce am HBO moca).

Bă, şi unde nu vine o fază la care mi s-a şi făcut în plm ruşine de cum vorbea nevasta ăluia! Aci nu exclud o colaborare cu BUG Mafia la scenariu. Prea e pe bune ce zice ochelarista, că nici nu pot să reproduc atâta fut şi pulă şi căcat pe blog. Cred că nu i-au arătat lui Rebengiuc scena asta (da, joacă şi el mai incolo oleacă).

În sfârşit, hotărăsc soţii să se despartă. Constanţa ia campionatul. Şi aflăm abia cu ultima replică, sau aproape, că pe data de 27 decembrie bagă divorţ.

E? Merge de-un premiu, nu? Cel puţin Cerbul de Aur, zic.

17 comentarii:

 1. o fi bazat pe un scenariu real sau pe vreo carte fundamentală... nu poți ști niciodată... da măcar a luat ursu de aur sau măcar vreo labă de urs de aur?

  RăspundețiȘtergere
 2. de-aia nu ma uit io la filme romanesti. ca sunt ca o laba de film nu laba de urs. si sa mor io daca amandoua nu sunt nasoale de alea din film zic. cacat de film, nu stiu cum ai rezistat milf. cred ca te plictiseai rau. sper sa nu te uiti la legaturi bolnavi cioase. ca nici acolo nu e nica porn. tot o laba dar feminista.

  RăspundețiȘtergere
 3. nasoale, da, amandoua. da nici nu puteau baga niste bunoace langa monstrul ala, ca se ducea pe pula realismu'. io zic ca aici regizorul a gandit. si merita un premiu. iar.

  RăspundețiȘtergere
 4. Io o vazusem pe maria popistasu in ceva coproductie si mneah, avea ceva replica mult mai interesanta decit pasarica rasa, desi tot despre pasarica era. Din film a retinut un singur dialog:
  "copil: mama s´a terminat sapunu´lichid!
  mama: ia´l pe ala normal."
  se poate aplica si aici: a fost frumos, da´nu prea. Uita´te la altu`.

  RăspundețiȘtergere
 5. oh, da! aia cu sapunu' e tare. ba, pan' la urma, asa cum l-am povestit io si cum reiese din comentarii, mai mai ca l-as vedea =))

  RăspundețiȘtergere
 6. hahahha ineroareinducatoareo!
  mai mai ca l´as revedea si eu cu tine :oP

  RăspundețiȘtergere
 7. da, inc-o basina "minimalist"-urbana (de data asta fara rezonante post-comuniste!), curat bergmaniana - cum zice als :)) of!

  RăspundețiȘtergere
 8. Oameni buni, pe bune acum, io nu-mi dau seama "ce-a vrut sa spuie poietul" ?
  E ori intentionat facut cu dialoguri atat de lipsite de realism, ori e un mare mare cacat care nu merita nici macar mentionat. Atat de neconvingatoare personaje n-am mai vazut de la... vorba aia, legaturi bolnavicioase incoace...

  RăspundețiȘtergere
 9. cerbul de aur din penis de taur! am vazut documentare despre habitatul plosnitei de groenlanda cu mai mare suspans ca filmul asta. Si cand ma gandesc ce relama asidua a avut prin media!! De fapt si scena cand mamaia mea cand l-a agatat pe mosu' la caminul cultural din Ghimpati spre gelozia lui frasu vitreg, a fost mai incarcata de erotism si a relevat mai bine scindarea sufletului intre datorie si pasiune. Al dreaq ceusescu ca el nu-i lasa sa scoata filme bune!

  RăspundețiȘtergere
 10. Am văzut de curând filmul, am avut norocul să-l prind pe HBO.
  Sincer, nu mi se pare nimic surprinzător. Ca întodeauna, cadre statice (pro'abil cameramanul se dusese să se servească cu o bere, eventual alături de regizor), vorbărie fără sens (nu ştiu dacă mai ţii minte, la un moment dat sunt ei la masă şi copiliţa -care, că veni vorba, mi se pare cea mai proastă copiliţă din tot ce-am văzut în filme- strigă din baie "MAMI UNDE E SĂPUNU?" iar "ochelarista" răspunde "ACOLO, MAMĂ, PE MARGINE!!". Ştii că am stat vreo 5 minute, pe ceas, să înţeleg cu ce a ajutat schimbul ăsta de informaţii? Chiar mi-l imaginam pe scenarist, scriind cuvintele astea, ce mă-sa avea în cap?

  După filmul ăsta, aproapte că m-am decis să nu mai vreau să înţeleg filmUL românesc. La singular pentru că de fapt e exact unul şi acelaşi.

  Şi m-am lungit, dar ai scris despre ceva ce m-a zgândărit deci a trebuit să scriu.

  RăspundețiȘtergere
 11. @Jeremy N-avea nimic in cap, asta e faza... Ca vb aia, m-am saturat si eu de tot ecelasi film...
  vb aia, "in bar - trei femei - aceleasi trei :-))"

  RăspundețiȘtergere
 12. :)) Da, destul de trist să te faci scenarist ..când tot ce-ţi trebuie pentru asta este cap şi experienţă şi să n-ai niciuna.

  Şi-acum mi-am amintit ce vroiam să completez.
  Un singur lucruşor m-a înviorat; că nu mai e prezent nici măcar odată numele lui Ceauşescu -de aluzii la dânsul nu-mi amintesc..- însă, ÎNSĂ nu prea m-am prins care-i treaba cu subiectu'.
  Un nenea care îşi înşeală nevasasta pentru că ..s-a plictisit de rutinoasa sa viaţă -pe care by the way, el şi-a compromis-o, căsătorindu-se cu ochelarista- şi care face dulcele şi miraculosul gest să-i spună chiar el soţiei sale că şi-o trage cu altă pasăre. Soţia are o criză, dup-aia o joacă pe dura, filmul terminându-se cu 6 voci proaste scremându-se să cânte "Domn Domn să-nălţăm".

  Cineva, oricine, vreo idee ..?

  RăspundețiȘtergere
 13. deci da, io am o intrebare: de ce e asta film si nu rialiti sou?

  RăspundețiȘtergere
 14. da frate, îţi dai seama ce audienţă ar avea? gen "hai bă vino să vedem ş' noi pe cine mai fute ăla! băbăbăbă hai vino că ochelarista se crizeaază!"

  foarte trist .."filmul" românesc.

  RăspundețiȘtergere
 15. Faza aia din trailer, cand Mimi ii suge frecateii aleia, "Hai sa parem naturali", te face sa borasti inainte de a da o sansa filmului. Vorba ta, mai fancy ar fi Liiceanu-n Herta.

  RăspundețiȘtergere
 16. filmul e bun, e exact asa cum ar trebui sa fie dupa parerea mea

  RăspundețiȘtergere
 17. filmul e extrem de prost. un exemplu de "asa nu". dupa parerea mea.

  RăspundețiȘtergere