marți, 21 iunie 2011

O babă


Baba aţoasă de lângă mine are două pungi de plastic aşezate pe scaunul din faţa ei. Una albastră relativ nouă, cealaltă cu un colaj de peisaje şi flori decolorate de uzură şi spălări repetate probabil. Mânerele pungii uzate sunt întărite cu fâşii de material textil cusute peste plastic cu aţă neagră. Cusute la maşină. Mănâncă un covrig cu susan din care înfulecă hulpav şi energic, înghiţind şi bucăţi din şerveţelul alb cu care ţine covrigul. Cămaşă alb-albastră în carouri, pansament alb la cotul stâng, cercei argintii cu trei pietre înnegriţi. Pantaloni negri subţiri de vară, vată albă-n urechi. Curăţică, nu pute. Două agrafe negre, diferite, îi tin părul carunt într-un coc. În picioare are sandale şi sosete, ambele negre. S-a uitat o singură data scurt la mine cu nişte ochi foarte albaştri, limpezi şi goi. Scoate energic din punga albastră o pereche veche de pantofi negri bărbăteşti din piele întoarsă, luaţi probabil de la second, îi examineaza rapid, îi pune mulţumită la loc. Gregorio Rizo îmi trece prin cap. Coborâm la aceeaşi staţie, dispare imediat. Pentru ce-o fi trăind ea?

10 comentarii:

 1. 1 - pentru intretinerea blogosferei
  2 - pentru dezvoltarea chipulilor (ci pula me face aia)
  3 - pentru promovarea urmatoarei (de)generatii de hipsteri, si furnizarea de articole vestimentare si accesorii vintage

  RăspundețiȘtergere
 2. probabil 3 =))

  dar io ma intrebam ce-o fi in mintea ei.

  RăspundețiȘtergere
 3. in mintea ei e un singur gand, foarte clar: sa traiasca. batranii se agata cu toate fortele de nebuni fara medicatie de gandul asta. ar fi capabili sa manance din nepoti numai sa supravietuiasca "macar inca un an".

  RăspundețiȘtergere
 4. Trăieşte, cum ar veni, având acelaşi slogan precum blogul vostru. Sau... Hmm... ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Ceva de genu' "poate nu murim anu' asta".

  RăspundețiȘtergere
 6. da,care din experienta zic. numa' ca la mine e "poate", nu "musai".

  RăspundețiȘtergere
 7. Aici e familiara cu covrigul cu servetel, cu sosetele pe sub sandale, cu scaunul din fata ei si chiar si cu Petrovii care se uita ciudat si ganditori la ea. Dincolo... nu stie ce e. :) Asa ca... mai bine aici, in rahatul cunoscut, decat dincolo in necunoscutul necunoscut.

  RăspundețiȘtergere
 8. petrov, nu cerceta aceste babe. nu le vei intelege niciodata, plus ca te vei sminti incercand. aparent ele traiesc in aceeasi lume ca si noi, dar sunt mai alien decat protozoarele pe care le aduc robotii nasa din spatiul extraterestru, din meteoriti sau de pe inelele lui saturn. le putem eventual extermina insa nu avem nicio sansa sa le penetram mintile rudimentare. ok?

  RăspundețiȘtergere
 9. oricat s-ar filozofa pe tema asta traiesc pentru exact acelasi motiv pentru care traiesc si restul.

  RăspundețiȘtergere
 10. asa te-au pacalit pe tine. de fapt ele traiesc ca sa se divida, ca si protozoarele.

  RăspundețiȘtergere