luni, 3 octombrie 2011

Kaufland Ţigănia SCS


“A cerut tacâmuri?” o întreabă nemulţumită vânzătoarea româncă cu aspect de ţigancă pe colega ei ţigancă cu aspect de ţigancă de la standul de mâncare (mici, cabanos, ceafă, turinger) din faţă de la Kaufland.

Eu, cu ochii la cârnatul turinger de cca 30 cm trântit într-o băltuţă uleioasa maronie pe caserola din carton alb de pe tejghea, îi raspund:

“Da, am cerut, doar n-aţi vrea să sug pe el!”

Vânzătoarea româncă scoate în scârbă de sub tejghea un set format din furculiţă, cuţit de plastic şi şerveţel alb băgate într-o punguţă trasnparentă.

Plătesc şi merg la masa roşie să mănânc în picioare...

O explicaţie pentru fenomenul ăsta de ascundere a tacâmurilor repetat la Kaufland de câte ori îmi iau ceva ce nu necesită scobitori că alea îs la liber pe tejghea, adică de câte ori nu iau mici, e că jumătate din vânzători îs români, iar cealaltă ţigani. Explicaţia angajării ţiganilor are legătură probabil cu ceva deduceri de taxe pentru angajare de persoane defavorizate, explicaţie valabilă şi pentru handicapaţii fizic şi psihic din interiorul magazinului, manipulanţi de marfă sau ce pula mea or mai fi fiind. Ar mai fi şi faptul că românul în ţărănia lui acceptă cu drag să mănânce cu mâna ca ultimul porc în sevraj nutriţional.5 comentarii:

 1. Petrov, pe vremea lui Ceausescu tacamurile se mancau!

  RăspundețiȘtergere
 2. nu te cred ca era tiganca,altfel iti zicea:daca nu vrei sa sugi pe el,suge pula:))))
  ps:spune-i lu marghi ca-mi lipseste mult si daca e amabila si joviala cu adevarat,cum sunt in general persoanele cu curu mare,roag-o sa lase putin perdeaua trasa la blog sa vad si io ce face seara cand se schimba in pijamale.)))ms.mult

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce'ti mai place carnatu', Petrove. Ia cu mana.

  RăspundețiȘtergere
 4. petrov e ungur, cre ca zice ooo, doamne, in loc de o doamna.

  RăspundețiȘtergere