duminică, 5 februarie 2012

Conţine urme de sondajLa ce pula mea se referă „poate conţine urme de alune, arahide...” de pe o mulţime de ambalaje de ciocolată sau alte dulciuri? De unde aceste urme?


15 comentarii:

 1. "De unde aceste urme?"

  asta e o fraza a dracu de buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. io stiu, io, io ...da´nu stiu cum sa ma iecsprim. incerc totusi, deci: cioco e scumpa si o lungesc cu tofelu´ de substante de balast bune conducatoare de gust obtinute din ...ai ghicit. teoretic nu preau mai au nica de a face cu arahida dar pt. ca unu´la un milion poate avea o alergie severa, producatorul se asigura de buna functionare in caz de deces a consumatorului.
  ufff acu´o sa te iei de "cum adica -conducatoare de gust-nu´nteleg?!"

  RăspundețiȘtergere
 3. "That can happen through something called "cross-contamination," when nuts get into a food product because it is made or served in a place that uses nuts in other foods."
  După capul meu, asta-nseamnă că, de ești alergic, nu-i bine să iei ciocolată cu rom, că poate-i fabricată în aceeași clădire cu ciocolata cu alune și nu se știe cum a călătorit molecula de alună pe-acolo prin stabiliment.

  RăspundețiȘtergere
 4. lucrez cu ciocolata de 4 ani, asa ca iti spun eu sigur la ce se refera. un producator de ciocolata face mai multe sortimente de tablete/creme, care se realizeaza cu aceleasi utilaje. din cauza complexitatii instalatiilor care produc ciocolata, e imposibil sa cureti 100% acele instalatii dupa fiecare sarja, asa ca exista o sansa ca intr-o crema cu nuci sa gasesti o bucatica de arahida. desi sansele sa se intample asta sunt f mici, ele exista si producatorul isi ia o masura de precautie prin acel mesaj, pentru ca arahida, de ex, e un alergen si consumatorul trebuie avertizat in caz ca are alergie la arahide.

  RăspundețiȘtergere
 5. urmele alea nu imi suna bine nici mie. o fi ca la armata, cu ciorba cu gust de carne, dar fara carne.

  RăspundețiȘtergere
 6. atenţie, căcatul poate conţine urme de om.

  RăspundețiȘtergere
 7. cel mai frumos e tot la ştiri: blbla... şoferii sunt deviaţi...

  RăspundețiȘtergere
 8. tot de la ştiri: trenurile au întâzieri de zeci şi sute de minute, dar călătorii grăbiţi îşi pot procura biletele din tren...

  RăspundețiȘtergere
 9. si pe piper scrie ca poate contine urme de: soia, lapte, oua, mustar, telina :D

  RăspundețiȘtergere
 10. Pe mine ma ingrijoreaza ca celalalt anonim (anonimul scelerat al acestui blog) lucreaza cu ciocolata. Daca lucreaza cu ciocolata pe care o mancam noi, ceilalti cititori ai acestui blog ?

  Zic si eu...

  RăspundețiȘtergere
 11. eu zic de primul anonim ca e de cacao!

  RăspundețiȘtergere
 12. in america au mancat astia la arahide/unt de/ pana a ajuns unul dintre principalii alergeni. In Romania nu stiu nici un caz de alergie la alune.
  D-asta tre sa mentionezi in orice dubiosenie (inclusiv pe pachetul de alune) ca el contine/poate contine.
  Cum "poate" citisi mai sus

  RăspundețiȘtergere
 13. la fel cum marghioala poate contine urme de pula mea!

  RăspundețiȘtergere
 14. cred ca erau puse in ceva recipiente in care au fost inainte semintze, telina si praf de stele. de acolo probabil.

  RăspundețiȘtergere