luni, 1 octombrie 2012

Arta Populescu
Am fost vineri la un vernisaj la Muzeul de Artă. Un bătrânel care după moacă părea tăticul lui Steve Jobs, (chiar se lăuda pe-acolo cu iphone-ul lui 5), a expus nişte chestii, un fel de jucărele colorate. Ceva din sfera pop art-ului. La expoziţie era lume bună, la costum mulţi dintre ei. Eternul domn profesor de matematică alcoolic era şi el prezent, chiar avea hainele curate în prima jumătate de oră înainte de-a se freca cu sacoul de pereţii albi după câteva pahare de vin. Lucrările păreau să placă tuturor, lumea îl felicita pe marele maestru, nici urmă de spirit critic, copiii îşi făceau poze cu michimauşii din polistiren aurit.  

Şi vai dar ce artă, ce senzaţie, ce emoţie!  Vai dar se cântă la mulţi ani pentru domnul artist! Vai dar domnul artist e pe culmile gloriei în loc să lucreze într-o  banală fabrică de jucării. Vai dar iată-l şi pe Lenin colorat! Ah uit-o şi pe pantera roz, doar că nu e roz… Bravo domle artist, ce idee subtilă, nici pantera roz nu mai e roz în ziua de azi, vai incredibil, nici nu ştiţi ce pierdeţi! Acuma vin întrebările mele: Ce pula mea poate să-ţi placă la o răţuşcă de baie de 2 m, aşezată în curtea muzeului ca o piesă de rezistenţă? Cu ce a revoluţionat măreţul artist tradiţionala răţuşcă galbenă de baie de 10 cm? Şi de ce aceasta din urmă nu e artă?  
  
Mi-e greaţă de adunările astea de ipocriţi şi complexaţi. Nu mi se pare drept ca un astfel de imbecil să aibă vernisaje, expoziţii, să câştige bani din “arta” lui. Nu mi se pare corect ca nimeni să nu-i spună direct în faţă sau măcar în presă că ceea ce face el e un nimic, zero barat, minciună, furt.  Până la urmă muzeul de artă e finanţat şi din banii mei  în pula mea! Alea două eclere, păhăruţul de vin şi miniaperitivele nu compensează căcatul colorat pe care moşneguţul ăsta nesimţit  îl consideră artă şi mi l-a aruncat în ochi!

A futut-o pe Yoko Ono (foarte important de ştiut au considerat organizatorii) şi ce pula mea? A intrat un pic de John Lennon în el?


15 comentarii:

 1. da nişte crenvişi sau ceva cîrnaţi n-aveau? căcănari...

  RăspundețiȘtergere
 2. bai aveam io oricum convingerea ca yoko ono e un fel de hitler pentru arta, da´acum mi s´a confirmat ca orice atinge se defecteaza.
  da´tu di ce te´ai inflamat asa pa apropae treij´da rinduri, ti s´a´mbarligat pusca´n cureaua lata??

  RăspundețiȘtergere
 3. pt ca ma enerveaza promovarea unor astfel de nulitati poleite cu aur,mai ales cand se face pe banii mei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da da, poate ia si premiul Turner; lume, lume sa vezi arta si ras. anul trecut l-au dat la una care a expus un pat mizerabil si a aruncat 3 prezervative folosite pr jos. arta e arta domne!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ii prea batran pt premiul ala cred. erau cu sperma-n ele?

   Ștergere
 5. nu se putea deduce clar din transmisiunea televizata...EU SPER CA DA! anul asta a intrat deja in competitie unu care a pus o femeie in pielea goala intr-o baie si oamenii (amatorii de arta) sunt invitati sa priveasca prin gaura cheii. proiectul se numeste Venus si nu mai stiu cum... sa-i zicem venus populi

  RăspundețiȘtergere
 6. si daca intra niste john lennon in el crezi ca era mai bine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai ales dacă Lennon ar fi fost sifilitic, astfel încât Yoko să-i transmită lui nea pulică niţică spirochetă, cică face bine la geniu.

   Ștergere
 7. "În majoritatea lucrărilor, dantela (evocatoare a giulgiului ca element separator al vieţii şi al morţii) apare ca elementul de demarcaţie între aceste aspecte contradictorii" vezi P, ai pierdut din vedere esentialul...daca nu esti amator de dantelarii si matasuri fine...
  Acum pe bune, ditamai prostia la criticu' asta...

  RăspundețiȘtergere
 8. O chestie care se dorea lectie primita de mine candva pe subiect: chestiile astea se cheama arta si-s demne de admirat pentru ca, desi puteai si tu sa le faci fara prea mare efort, nu ti-a venit ideea.

  pe de alta parte, sa ne traiasca aia de promoveaza chestiile astea ca arta si boii care cred ca a cumpara o pantera roz pe nuante de verde e o investitie.

  si semnez: fabrica de nimicuri

  RăspundețiȘtergere
 9. chestia aia primita drept lectie se cheama mai degraba inventie.

  RăspundețiȘtergere
 10. si in loc sa dai foc la ratusca gigantica, ai venit repede acasa si ai scris pe blog. foarte matur.

  RăspundețiȘtergere
 11. A futut-o pe Yoko Ono !
  Dar asta chiar e o realizare (artistica ?).
  Cine e ?

  RăspundețiȘtergere