luni, 2 septembrie 2013

Salvați presa...


Nu ai televizor? Nu cumperi ziare? Nici măcar nu le citești pe net decât o dată pe an să vezi dacă ți-a apărut poza de la protest? Știi câtă publicitate a cumpărat RMGC în ultimii ani? Știi câți ziariști ține în spate? Nu știi sau nu te interesează. Atunci de ce pula mea consideri că presa asta care e pe moarte ar trebui să prezinte protestul tău, tu care duci în spate doar un DSLR primit de la mă-ta de ziua ta? Știi cât câștigă un ziarist? Nu. Marș în pizda mă-tii!


10 comentarii:

 1. of.mars,mars.dar de ce chiar acolo?

  RăspundețiȘtergere
 2. E perfect OK ca ziaristii si firmele respective sa faca asa ceva, din punct de vedere economic. Doar ca trebuie sa renunti la titlul de "ziarist" si sa accepti cel de "PR-ist pentru RMGC". Sunt doar cuvinte, nu cred ca e o mare problema.

  RăspundețiȘtergere
 3. nu e chiar asa, alba sau neagra, e mai gri treaba. unii sug pl 5 min ca sa poata scrie liber 35. dar asta e presa azi din nefricire si e o ipocrizie sa vrei sa scrie presa despre tine cand tu nu dai doi bani pe ea.

  RăspundețiȘtergere
 4. nu citesc stiri si nu am televizor pentru ca am observat ca nu primesc informatii cat de cat obiective.

  informatiile nu sunt obiective pentru ca presa a ales sa ofere informatii trunchiate pe bani, sau din alte interese; unii sunt obligati (dar nu ii tine nimeni cu forta) sa le ofere, e drept

  si in rest s-a intamplat ceva natural: oferi produse de cacao nu te cumpara nimeni inteligent; nimeni inteligent in sensul ca isi da seama ca il minti in fata, cu nerusinare, fara sa il intereseze motivul pentru care faci asta

  in plus, tehnologia a avansat, ma doare in cur de stirile de la 7 pentru ca le pot afla pe telefon in drum spre bere seara

  dar toate astea nu exclud faptul ca presa ofera produse de cacat si minciuni 80% (sunt convins ca exista si oameni profi si specialisti care muncesc in domeniu din placere), si aleg sa ii ignor si sa imi decantez cu grija informatiile (cat pot ca nu sunt in sange Mafalda)

  comportamentul presei de acum reflecta fix unul dintre motivele pentru care nu sunt consumati - fiind destul ce cinic nu e o surpiza

  RăspundețiȘtergere
 5. Și de ce m-ar durea pe mine capul despre ce face ziaristul cu conștiința lui și pentru câți bani? Am avut ceva de-a face cu decizia lui? Ia a se scuti de „vai săracii (ce-or fi ei)”. Pe mine zău dacă mă întreabă cineva câte pâini îmi iau dintr-o pagină tradusă pentru piața românească?

  RăspundețiȘtergere
 6. Răspunsuri
  1. „Atunci de ce pula mea consideri că presa asta care e pe moarte ar trebui să prezinte protestul tău, tu care duci în spate doar un DSLR primit de la mă-ta de ziua ta? Știi cât câștigă un ziarist? Nu.”
   Pentru că, teoretic, s-a făcut ziarist ca să informeze cititorii/ascultătorii/privitorii și dintr-o oarecare doză de histrionism și/sau narcisism. E treaba lui/ei dacă se prostituează intelectual sau ba, dar nu văd de ce ar trebui să îmi pese de motive.

   Ștergere
  2. mai omule, tu nu ma intelegi vad. mie mi se pare o ipocrizie sa vrei sa fii prezentat intr-o presa pe care n-o urmaresti si mai mult o dispretuiesti, la fel cum ii dispretuiesti si pe cei care se uita la tv, citesc anumite ziare etc.. conditia ziaristului e trista si discutia e lunga, dar ideea de baza a acestui post era asta de mai sus, din acest coment.

   Ștergere