luni, 7 octombrie 2013

Ah, ce frumos, viitorul luminos...Tocmai trecuse ora de ninsoare. Munţii colţuroşi şi nemişcaţi evocau o aprigă linişte, netulburată de nimeni. Nici o maşină de zburat n-avea voie să pătrundă sub 30.000 metri în această zonă, ca să nu sperie păsările, îndeosebi sensibilele privighetori de zi, care cîntau ascunse în palmieri sau în floarea uriaşilor trandafiri. Un vînticel cald foşnea, parcă gemînd sub povara miilor de miresme ale florilor şi grăunţelor aurite, mari cît pumnul – polenul acestei vegetaţii exaltate. Era unul din cele mai reuşite parcuri de pe glob, numit “Romînia”, în amintirea republicii comuniste care existase cîndva pe aceste meleaguri. Stăteau întinşi pe iarbă, lăsînd soarele principal să-i străpungă din depărtări.

(Sergiu Fărcăşan – O iubire din anul 41042, Editura Tineretului, 1960)


8 comentarii:

 1. Sergiu Fărcăşan – O iubire din anul 41042, Editura Tineretului, 1960 - nici 1 leu nu ti-au dat pe ea, in oser, trogloditii.

  RăspundețiȘtergere
 2. schema e sa duci in oser totul. si ce nu vrei sa vinzi. daca chiar intreaba cineva, ceri 1000 de lei pe farcasan. adica 10 milioane, in limbajul de oser. evident ca n-o sa dea ala care-ntreaba, da' ai un subiect de discutie. si pe urma mai scrii si tu ceva pe blog, ca de fapt nu de-aia vin aici, ca sa fac 'conversatie' la comentarii. vin sa citesc, desi apar cam rar noutati. ca sa parafrazez un clasic, "totusi, nu toti bloggerii scriu rar".

  RăspundețiȘtergere
 3. bine, lasa o adresa de mail si data viitoare cand vreau sa merg te contactez sa-mi duci bagajele.

  RăspundețiȘtergere
 4. se pare ca asta e chiar romanul de debut:

  http://revistanautilus.ro/dictionar-sf/farcasan-sergiu-n-1923/

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta cu grăunţele daurite e propagandă la RMGG, aţi început să lucraţi subliminal, fute-v-ar Soroş în cur

  RăspundețiȘtergere