luni, 28 octombrie 2013

Idilă


Era o zi superbă de luni. Tavanul biroului era de un gri #798081, liniștitor. Bibliorafturile făceau cu ochiul jucăușe de pe rafturi, îndemnând la o nouă zi fructuasă de muncă. Zumzetul imprimantei se strecura vesel în creierul odihnit al angajatei, făcând-o să fredoneze vioi. Faxul aștepta deja să împartă sarcinile zilei, trepidând nerăbdător cu hârtii. Era 7.30, iar angajata era pregătită să-și înceapă rugăciunile. Deschise Evanghelia după Ilf și Petrov și începu să bolborosească cu evlavie și sârg. Nu dură mult, apoi, cu mâna stângă pe ciocolată și cafea, făcu câteva temenele. Își făcu repede cruce cu plicul și deschise calculatorul.

În scurt timp, binemeritata pauză de masă își făcu apariția cu surle și tobe. Calculatorul se deschisese deja, iar angajata era pe punctul de a introduce parola pentru a intra în sistem. Tastă conștiincioasă MALLAMUJER2013 și așteptă răbdătoare jingle-ul binecunoscut. Pauza de masă zbură pe nesimțite. Era obosită, dar și satisfăcută. Pauza de masă mai putea fi sărită din când în când dacă era de lucru. Și, ca șefă, era un exemplu: venea înaintea tuturor, la 7.29 și pleca după toți, la 15.31.

De dincolo de ușă, tocuri zglobii îi încântau auzul. Se muncea la cele mai eficiente cote. Toată lumea era binedispusă. Nu aveau radio, dar telefoanele erau setate pe colinde și se întampla să sune și de 25 de ori la rând până se termina un Hrușcă. Armonie.

În focul muncii, observă câteva scame pe parchet. Sună femeia de serviciu și fu nevoită să aștepte jumătate de oră până totul arătă din nou lună. Era de-acum 15.30 și nici nu apucase să-și termine cafeaua. La sfârșit de an, zilele erau mai aglomerate și se întâmpla adesea să uite să bea cafea și să mănânce. Dar îi plăcea ce făcea, chiar dacă, uneori, epuizarea îi dădea de furcă.

Toată lumea plecase. Rămase câteva momente singură, contemplând griul #798081 liniștitor al tavanului, zâmbind bibliorafturilor șugubețe care făceau cu ochiul din rafturi, fredonând complice alături de imprimantă. Apoi stinse lumina și plecă.

11 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. nu, asta e o povestire romantica, nu porno. n-a futut-o, a iubit-o platonic in gand.

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. valeu, nu pot sa cred! adevarat a-nviat. acuma daca apare si marghi as crede caaaa viseeez :)

   Ștergere
 3. Marghi îi la un botez da pot zice io ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deci visez. cum plm? parca s-antors edard starc dîn moarte! care clar ca e imposibil.

   Ștergere
 4. Marcico, aţi terminatără dracu partida aia cu Ostap şi Chiper, de la Nedormitul?

  RăspundețiȘtergere
 5. alexander koreiko2 noiembrie 2013, 21:27

  am mancat napi degeaba?

  RăspundețiȘtergere