miercuri, 11 decembrie 2013

Bat și fut


Unde întorci capu vezi fotografii care mai de care mai ciudate și mai contorsionate, presupun că cu simbolism adânc, mâini care ies din capete care urlă sepia în romburi, plm, complicățenii inimaginabile, un fel de SF-uri vizuale care fac cât 1000 de caractere cu spații. Nici nu știu cum să zic - poate că e un nou curent d-ăsta postpostmodernist. Un fel de presentiment al apocalipsei la artiști, ceva. 

Îți iei scârbit ochii de la o poză de-asta și dai peste literatură. Și-ți zici, ce pizda mă-sii, cu literatura-s obișnuită. Că literatură te obligă la școală. Băi, și jur, rămâi prost. Cum erai. Tot așa, un fel de dicteu automat pe romparkine, o chestie lirico-paranoidă care-ți fute relieful psihic și-așa destul de în pioneze. Și, desigur, după ce, cumva ofticat că mamăăăă ce gând lung și foarte complex a avut autoru pă pagina asta, te-apuci să subliniezi ideea principală, parcă îți vine să-ți ceri înapoi 40% din prețul chestiei. (Bine, metaforic vorbind, că nu te uiți la bani când e vorba de cultură în plm). Normal că și tu ești deprimat, normal că și tu realizezi că nimic n-are sens, normal că și pe tine te sperie tot felu de stări, da parcă ți-a fost jenă să devii tânără speranță cu deraierile tale la cap. Dacă știai, scriai de la 11 ani de când ți-a venit ciclu și te-ai sinucis prima oară și-acu deja confirmai speranța. 

Lași dracu cartea și mergi la teatru. Acolo deja devine super grav și se lasă cu draci. Băi, da chiar așa? Chiar tre să-și disloce ăia șoldurile și umerii pe scenă acolo? Chiar atât de ermetici sunt toți din gașca asta? Chiar așa niște trăiri luciferice bahice intertextuale incerte au ăștia? O împerechere gangbangsteristică bukkakoidă (e?!) între Nichita, Dali, bețivu de la colțu străzii și însuși diavolul într-o budă din gara Basarab. Fix așa. Dacă ce-am zis pare prețios și căutat și scârbos, chiar așa e. Și io nu pot fi atât de prețioasă și căutată și scârboasă ca ei că n-am antrenament. 

Cum dracu, mă, nu le e rușine? Adică jenă. De ce nu se trezesc ăștia într-o dimineață, să se spele pe dinți și să se pișe, și să facă un pas înapoi pentru o privire coerentă asupra ghiveciului lor artsy? Dacă pui voal de mireasă la ceapă și-o dai cu dior și-o pui pe soclu într-o poziție porno c-un morcov, tot ceapă rămâne, numa că mai hidoasă și mai împuțită și de nefolosit. Nu poți să spui că manelistule, ăsta-i ăuernes la societatea de consum. Aia nu se numește artă. Arta contemporană arată fix cum arată opereta pentru un grup de preșcolari: o chestie la care se râde până ți se scade nota la purtare. Și preșcolarii au dreptate, e jenant în plm, e ridicol, e hainele împăratului, e o grasă în catifea care cântă strident în rol de ofelie. 

Mă cac pe mine de râs când vă văd, citesc și ascult. Și după aia bag un Odeon (formația, nu teatru). 

11 comentarii:

 1. auzi milf, ce vroiam sa te intreb, ordinea e stricta? ca poate reusesc sa fug.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ah, de titlu ziceai tu =)) pai parca masina de cusut suna mai bine decat masina de tocat. deci ordinea e stricta, da

   Ștergere
 2. Uite, dacă ai găsi fraieri care să plătească bilet la labele alea sau miniştri care să subvenţioneze aceleaşi labe, te-ai simţi mai bine să dai căcaturi pentru banii primiţi şi nu ceva ca lumea. E ca şi cum ai face mişto, după ce le-ai luat banii.
  Asta e o explicaţie.
  A doua e aia cu bucătarii. După ce se satură de făcut chiftele cu usturoi, încearcă şi cu sos de ciocolată sau căpşuni. Orice, măcar să iasă în evidenţă.

  M-a păcălit femeea să merg la nişte scălâmbăieli din alea de care ziceai tu, cu Puric. Mă plictiseam ţeapăn. M-a distrat doar când un student a venit lângă mine să mă boscorodească că de ce nu apluad, că e aşa frumos ce face ăla.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu cred prima varianta. nu e ca si cand ar livra articole distractive pt infractoarea mov. astia au in suflet chestiile astea. asa sunt ei, sensibilo-complicati.

   Ștergere
  2. Or fi, fută-i-ar câinii. Dar undeva, fibra lor de contabili (care e mult mai puternică decât crezi, la artişti) se bucură că raportul dintre încasări şi efortul investit e maxim.

   Ștergere
 3. esti cimpoaca in varianta feminina sau cimpoaca e milf in varianta maculina?!? nu mai inteleg nimic. dati-mi o cutie!

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca nu brodezi și nu faci tiv linge macar un plic. Inainte sa pui petitie la ministeru subculturii in el. Poate poate citește vreunul.
  Albatros nu servesti?

  RăspundețiȘtergere
 5. eu zic sa incerci un concert de muzica buna:
  http://www.youtube.com/watch?v=Y7sLYNwevDQ&feature=youtu.be

  RăspundețiȘtergere