joi, 20 februarie 2014

NimicNu ştiu cum a venit vorba ieri despre ce-şi doresc copiii de azi să devină când vor fi mari. Şi mi-am adus aminte că niciodată nu mi-am dorit să devin ceva. Adică îmi plăceau plantele, animalele, să citesc ş.a., dar niciodată nu mi-am dorit o meserie anume, nici acuma nu înţeleg de ce ţi-ai dori aşa ceva.


8 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Aveam vreo 5-6 ani când m-a întrebat un taximetrist ce vreau să mă fac. Tot el a venit cu o sugestie: iarna bucătar, vara pădurar.

   Ștergere
 2. Aveam 17 ani și am fost chemat în sufragerie de către părinții mei ce aveau în vizită un prieten care emigrase în 1987 în Israel. Nu făcea parte din "poporul ales" dar pe nevasta lui o chema Rebecca. Era 1997. Individul mă întreabă într-un mod total democratic-capitalist-normal ce vreau să fac în viitor. Răspunsul meu comunisto-nihilst-baga-mi-aș-pulist l-a lasat fără replica. Nimic. Nu vreau să fac NIMIC: Ai mei au fost oripilați. "Au trecut ani și viața s-a schimbat, mi-am luat și eu nevastă..... " nu fac nimic. Nu vreau nimic. Sunt nimic.

  RăspundețiȘtergere
 3. Eufrosin e un nume de cacat. Poate daca alegeai viata monahala. Am un prieten tot asa, cu nume ales, acum e Parintele Vicodin la o manastire din Bucovina.

  RăspundețiȘtergere
 4. Niste ani m-am gandit ca e ceva in neregula cu mine ca nu mi-am dorit nicicand sa devin nimic, nici ca mic copil nu am inteles cum functioneaza asta. Dupa aia in ultimii ani am cazut in ailalta panta a lipsei de sens, gandindu-ma ca ceva tre sa fie gresit la mine sa cred ca e ceva in neregula cu mine ca nicicand nu mi-am dorit sa. Hm.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eufrosin e un pseudonim inspirat din numele marelui cărturar Eufrosin Potecă.

  Anonim denotă lipsă de inspiraţie.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nepoata mea, pe la vreo cinci ani, spunea că ea când va fi mare vrea să fie fericită.

  RăspundețiȘtergere