joi, 12 iunie 2014

La băi
Am fost  la plimbare cu bicicleta. Am ajuns la fostele Băi Someşeni. O mare întindere de stufăriş şi papură presărată ici-colo cu ruinele băilor din care s-a furat cam tot ce s-a putut în ultimii 25 de ani. Dacă vreţi cărămizi, mai sunt. Am văzut nişte pensionari prăjiţi de soare care-şi bălăngăneau picioarele în nişte bălţi absolut jegoase, doi cocalari cu beri în mâna. N-am prea înţeles ce dracu’ căutau prin smârcurile alea. Unii oamenii vin cu bidoane şi peturi să ia apă de la izvoarele care mai există încă aici. Am întâlnit şi noi unul la “izvorul pentru bilă”. Venise cu maşina, a scos din portbagaj mai multe peturi. A desfăcut dopul, o creangă înfiptă într-o ţeavă din care s-a pornit să curgă încet apă. Mi-a zis omul, foarte convins,  că aceste izvoare au fost create de doctori specialişti, fiecare în alt scop: pentru bilă, ficat, gastrită, rinichi etc. Eu l-am întrebat serios dacă o fi chiar aşa, fiecare izvor pentru altă afecţiune. A confirmat. O pisică foarte scârbită a trecut pe cărarea de pământ fără să se uite la noi. Am gustat şi eu din apa de bilă. Un pic sulfuroasă, dar bună. Pentru colecistul meu strangulat. La întoarcere, ne-am oprit pe terasă la Univers T la o Silva şi am constatat că mi s-a spart camera de la bicicletă.


12 comentarii:

 1. De cand ai invatat sa te multumesti cu putin? Silva are malai in compozitie!

  RăspundețiȘtergere
 2. n-am stiut, imi place silva. intotdeauna mi-a placut. si care-i problema cu malaiul ca tot aud aceasta oripilare colectiva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asa e reclama la Skol. ca de cand ne multumim cu putin si bem bere cu malai? si eu beau Silva. se zice ca malaiul este un surogat in bere, folosit pentru a fermenta mai repede. eu nu-mi dau seama.

   Ștergere
  2. il pun in loc de hamei sau orz, sau ce trebuie sa aibe berea. alea cica fermenteaza mai greu, iar malai fermenteaza imediat.
   unele beri am vazut ca au orez.

   Ștergere
  3. da, si ce e rau in asta? raspundeti!

   Ștergere
 3. Este că prima oară în timp ce redactai postul ai scris "Am fost la fostele Băi Someşeni" şi după aia te-ai corectat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. bai, nu. era "am fost ieri la plimbare..." de fapt.

   Ștergere
 4. Răspunsuri
  1. doar pentru ca ti-a sarit in sfarsit si tie, dupa 7 zile, acest joc de cuvinte in ochi, nu inseamna ca e altceva in afara de tine laba.

   Ștergere
 5. toate bicicletele-s curve.

  RăspundețiȘtergere