luni, 20 octombrie 2014

UsturoiAm fost şi eu miercuri la proiecţia specială a filmului Usturoi la Cinema Florin Piersic.  Comedy Cluj din nou deci. Sala plină până la refuz, blogosfera clujeană  era atât în sală, cât şi pe genericul filmului. Cu greu am găsit un loc decent unde să stau, se vede că Groparu a promovat extrem de bine tot acest eveniment.

Oricât de simpatic ar fi Radu Băzăvan, n-am cum să nu spun că am văzut un film prost. I-am dat nota 2 din 5. Pe scurt: un ghiveci kusturician încropit din resturi. Se vede foarte clar că producătorii acestui film l-au cârpit pe parcurs neavând idee dacă, cum şi când îl vor termina. Din punctul meu de vedere acest film ar trebui promovat ca film pentru copii (am aflat ulterior că a fost şi înscris la un festival de filme pentru copii, foarte bine). Cei doi copii din film sunt foarte bine aleşi! Şi ca să mai zic încă ceva de bine: scena mea preferată e cea cu ghicitoarea, singura care mi-a părut că depăşeşte puţin încropeala şi amatorismul (filmul e făcut în mare parte cu actori amatori ceea ce din păcate se vede). Ah, a mai fost şi o manea foarte bună în film!

Remarcabil însă succesul la public, n-ai cum să treci peste el. Explicaţiile desigur există: cumetrii bloggeristice, prostia generală, aşteptările mari – unii oameni vin porniţi să radă şi nimic nu-i poate opri, poţi să le arăţi şi un floc cu căcat uscat pe el că ei o să cadă sub scaune râzând cu lacrimi. Prevăd un mare succes la public, mai ales în Ardeal, cu o promovare corespunzătoare. Să nu uităm că Garcea şi Oltenii a fost cel mai de succes film românesc în cinematografele de la noi, dacă nu mă înşel.

La plecare m-a enervat un păcălici din organizare care nu a vrut să ne lase să ieşim când s-a terminat filmul, pentru că urma o sesiune de Q&A şi cică dacă ieşim poate o să vrea şi alţii să iasă şi “nu dă bine”.

2 comentarii:

  1. zi te rog si despre sonor. inca n-am vazut un film romanesc - UNUL - in care sa nu se auda fosnetul hainelor mai tare decat dialogurile. la asta cum e? groparu zicea pe blog ceva de probleme tehnice cu mixere, boxe etc. dar asta nu poate explica de ce galgaitul apei la robinet acopera vocile - deci? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sonorul prost intr-adevar. a fost nevoie sa ma ajut de multe ori de subtitrarea in engleza sa inteleg ce vorbesc personajele.

      Ștergere