luni, 8 decembrie 2014

Avem de fructeAm ieşit şi eu sâmbătă la ţigănia de sărbători din Piaţa Unirii. După vreo 15 minute de zgâit pe la căsuţele cu chicioşeniile obişnuite, m-a luat frigul. Întrucât nu pot bea vin fiert din pastile, că mă cac pe mine imediat, am vrut să-mi iau un ceai cald. Pe scenă se produceau muzical, în engleză desigur, merituoşii copii de părinţi bogaţi de la Transylvania College, unde criteriul de admitere e exclusiv bogăţia. M-am pus şi eu  la o coadă. Vânzătorul tânăr, pensat foarte atent cu două lungi luate cu lama din sprânceana dreaptă, mi-a comunicat că au ceai, dar numai de fructe. Când aud  de acest etern ceai de fructe îmi vine să borăsc. La 25 de ani de la revoluţie în restaurante, baruri, cantine, fast food-uri găseşti doar acest căcat de ceai de fructe făcut din cel mai infect şi mai ieftin pliculeţ, care de fapt n-are nici o legătură cu fructele, e doar un lichid roşiatic cu nişte arome dubioase, cu siguranţă având un gust mai rău decât urina mea după ce am mâncat sfeclă roşie. Din păcate, cu excepţia ceainăriilor, ceaiul este în continuare la noi o băutură second hand, pentru fraieri, că, na, nu te poţi îmbăta pulă de el ca să povesteşti a doua zi cât de tare te-ai îmbătat tu, pulă. Asta a fost prima şi ultima experienţă din acest an la târgul de sărbători. N-am mers nici acum din proprie iniţiativă.


5 comentarii:

 1. Eu mi-am luat de la Lidl niste ceaiuri foarte bune, de la saptamana asiatica. Sencha si Bancha. Ceaiuri verzi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. eu beau mai des ceaiuri medicinale, am si eu aci la munca twinings gunpowder si oolong din genul celor amintite de tine. dar le evit in ultimul timp ca si-asa am destui nervi.

   Ștergere
 2. Bă, când o să vă intre în cap că la ăștia e ca la porn: dacă zice că e cu virgins, sigur e cu din alea remaniate din bordel. Dacă e cu teen, sunt din alea peste 30.
  Dacă e cu fructe, stai liniștit că tot ceaiul negru e la bază, cu arome

  RăspundețiȘtergere
 3. In magazinul Central, la barul de la et 1, au un ceai grozav - rooibos cu capsuni/caramel de la Althaus. Comfort drink perfect pe o vreme ca asta.

  Diana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, suna bine, doar ca nu prea ma atrag astea aromate artificial. rooibosul insa e unul dintre preferatele mele.

   Ștergere