joi, 29 mai 2014

Neputinţa de dimineaţă
Mi-a căzut lanţul fix în mijlocul străzii în timp ce traversam o intersecţie. Din fericire în capul coloanei ce se apropia era o maşină şcoală. Am apucat să văd asta în timp ce mă bălăbăneam, dădeam în gol la pedale ca un retardat în criză. Am ajuns cumva pe partea cealaltă, din inerţie. Ruşine, frică, groază. În această ordine greşită.joi, 22 mai 2014

Sunt un om bunÎntorcându-mă de la autogară am trecut pe lângă un mustăcios de 45-50 de ani care stătea  lângă o lădiţă plină de căpşuni. M-am uitat scurt la el apoi am zâmbit lădiţei de căpşuni cu acelaşi zâmbet cald cu care zâmbesc puilor de câini, pisici sau de om.


marți, 20 mai 2014

Deatherii, alţi cretini cu zgomot în capDoi tineri roacheri în ceainăria La Port. Unul îmbrăcat normal, tuns scurt, celălalt cu pleată şi uniformă din iad. Cel cu uniformă, cu o falsă modestie adolescentină:

“Am stat foarte mult timp pe death şi brutal death până m-am obosit…”


duminică, 18 mai 2014

Usca-mi-aş ciorapii... etc.Aţi observat cum animalele de la mall când se duc baie petrec mult, dar mult mai mult timp la uscătoarele alea îngrozitoare asurzitoare, cu care ai putea usca rapid lacuri întregi, decât la chiuveta unde ar trebui să se spele de pişatul de pe mâini? Tuturor cretinilor le place gălăgia.


joi, 15 mai 2014

MotivaţionaleCitesc cărţi motivaţionale, chiar dacă multe sunt pline de inepţii şi prost traduse. Spre deosebire de tot felul de gânditori care lucrează cu adevăruri triste şi care te îngroapă în depresii, astea  te ajută să te opreşti, să te extragi din filmul greşit în care joci şi să te întrebi unde pula calului mergi şi de ce. Uneori te fac să râzi copios. Asta e mare lucru. Însă cărţile astea lucrează cu o premisa, complet greşită, aceea că toţi oamenii sunt la fel de inteligenţi.  În punctul ăsta se termină toată ştiinţa lor.