sâmbătă, 26 septembrie 2015

Fă-o mai mare că nu e pizdă!N-ajunge că trăiesc într-o cutie de beton, mai am şi problema cu chiuvetele mici. Nici late, nici adânci. Nu poţi spăla o tavă de cuptor, o oală mai mare, o tigaie, un grill. De fiecare dată când încerc mă ud tot, mă umplu de spume la propriu, fac bălţi pe jos şi crize de nervi. Aşa că le spăl în cadă, după care trebuie să spăl şi cada evident. Se pare că nimeni nu se gândeşte să pună nişte chiuvete mai mari în cutiile astea. Or fi scumpe.


miercuri, 23 septembrie 2015

Red Army, Choaie!


Am fost la Red Army Choir ieri seară. Când am ajuns în faţa Sălii Palatului, am avut un mic şoc. O armată de bătrâni în haine de duminică se înghesuia, viermuia, roia fericită, juca spectacolul degradant şi deprimant al bătrâneţii. Am avut senzaţia c-am ajuns cu 30 de ani mai repede decât trebuia.

Obişnuita întârziere şi înghesuială la intrare, deja nici nu mă mai enervez prea tare. E la fel la orice concert. M-am aşezat la intrarea presei, dar bineînţeles că toţi moşii şi babele alea au fost siguri că pentru ei este acea uşă şi au năvălit, chiar dacă scria clar că-i pentru presă şi invitaţi. Săracii, n-ai cum să nu-i înţelegi, erau deja terminaţi de aşteptare, la media de vârstă de minim 60 de ani care era acolo, mă mir că n-au murit unii de infarct la intrare. Nu exagerez, am văzut şi scaune cu rotile.

Sala Palatului arată groaznic, în ciuda unor cârpăceli timide la tapiţerii totul e jalnic, mochete, tapiţerii, scaune. Împărăţia acarienilor. Alergicii la acarieni să se abţină, ar muri în 5 secunde în această sală.

Spectacolul a fost exotic, interesant, amuzant (involuntar), deprimant (involuntar). Am râs cu lacrimi, am căzut pe gânduri, m-a pierdut pe alocuri, m-a luat mila. Teatru de revistă, cabaret şi aromă de circ. Dansuri, piese celebre cântate de cor, ruseşti şi internaţionale, craci dezgoliţi discret. Momentele preferate: dansul cu săbiile şi superinterpretarea Get Lucky (Daft Punk). Nessun Dorma, dacă nu bine cântată cel puţin bine urlată, nu ştiu nu mă pricep. Oricum o melodie potrivită pentru bătrâneii din sală.

Aplauzele ritmate ca la “Floarea din Grădină”, care însoţeau orice piesă cunoscută de aceşti suferinzi de gerontism, m-au scos din sărite, pur şi simplu nu mai puteai auzi melodiile, ei însă păreau că se simt foarte bine. Cred că aşa se aplauda şi la Ceauşescu. Foarte amuzantă chitara aia triunghiulară imensă, balalaika contrabas.

Dacă s-ar fi dat iarbă la intrare, ar fi fost concertul perfect. O experienţă mişto per ansamblu, tristă pe alocuri, armata aia de bătrâni amintind de ultimele filme ale lui Roy Andersson nu face bine la creier.

(Titlul iniţial a fost “Revelion TVR 1985”)

marți, 15 septembrie 2015

Concurs - Corul Armatei Roşii la Bucureşti!!!Veştile bune se ţin lanţ  pe Milf şi Petrov!  Iată un extras de pe site-ul http://ccecrr.ro/ro/:

"În data de 17 iulie 2015 la evenimentul dedicat Prieteniei Româno-Ruse, CCECRR şi Asociaţia Spectaculis au semnat un Protocol de Parteneriat care are ca obiectiv principal organizarea de proiecte culturale româno-ruse."
"Primul proiect pe care cele două entităţi îl vor organiza în parteneriat este seria de spectacole ale Corului Armatei Roşii care va concerta în luna septembrie în Cluj şi Bucureşti."

Aşadar, Corul Armatei Roşii, o armată de 100 de artişti, va concerta la Cluj şi la Bucureşti. (Ca să fim corecţi este vorba de MVD Ensemble condus de generalul Viktor Eliseev.) Sunt absolut convins că va fi un supershow!

Vestea cea bună de care vorbeam este că pentru spectacolul din 22 septembrie din Bucureşti avem de dat cu mare drag două invitaţii duble. Prin tragere la sorţi cu random.org. Trebuie doar să răspundeţi la întrebarea: "Unde va avea loc concertul din 22 septembrie din Bucureşti?” şi să lăsaţi în textul comentariului o adresă de e-mail valabilă. Pentru validare, câştigătorii îmi vor trimite  datele din buletin pe e-mail (milf.petrov@gmail.com)  pentru a putea primi la intrare invitaţiile nominale de la organizatori.

Cncursul se încheie Luni 21 septembrie la ora 19:00.

Succes!

P.S. Lucian Mândruţă, să ştii că nu suntem plătiţi de Putin!

Câştigătorii concursului

Aşadar, din fericire pentru cei înscrişi, au fost doar cinci participanţi, după cum urmează (în ordinea înscrierii):
Câştigătorii, care vor fi contactaţi pe e-mail pentru detalii, au fost aleşi cu random.org, mai precis cu list randomizer. Cei din lista de mai sus care au fost plasaţi pe locurile unu şi doi au fost declaraţi câştigătorii invitaţiilor. După cum se poate vedea din prinţ screen-ul ataşat, aceştia sunt:
1. ionutzelgabriel@gmail.com
2. petcu.oana@yahoo.comvineri, 11 septembrie 2015

#mm15ro #clujNu mi-e nici mie foarte clar de ce am pus bannerul  din stânga pe blog. Poate pentru că am mai pus unul în urmă cu câţiva ani şi arăta bine, era o pată de culoare cum se zice. În fine când l-am pus habar n-aveam ce e acest magento şi nici acuma nu ştiu prea multe. Am vrut chiar să-l scot, dar s-a ivit oportunitatea unui job legat de blog şi bannerul ar fi dat bine.

Am scris acest post pentru că s-ar putea să existe oameni care vor să participe la magento  (pentru mai multe detalii daţi clic pe bannerul pe care scrie ceva cu magento). Eu am primit un cod de 25% (!!!!!!!!)  reducere la bilete pentru primii 10 cititori care-l vor folosi. Uite-l:

mm15romsp

“Meet Magento 2015 se va desfăşura în 2 – 3 octombrie la Grand Hotel Italia, în Cluj Napoca, unde sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi dornici să înveţe lucruri noi, pentru a prospera pe piaţa online din România.”

Numai să nu prospere ca mine.