duminică, 7 ianuarie 2018

Top 5 cărți 2017 și nu numaiCu greu am adunat de-un top 5 (nu pentru că n-am citit destul):


1. Thomas Bernhard – Frig
2. Heinrich Boll – Fotografie de grup cu Doamna
3. Elena Ferrante – Tetralogia napolitană
4. Byung – Chul Han – Agonia erosului
5. Adam Ross – Mr. PeanutÎn 2017 am încercat să citesc și poezie. E la fel ca și jazz-ul, e foarte greu să găsesc câte ceva să-mi placă, foarte mult gunoi.

De asemenea, am citit destul de multe reviste, cele mai importante fiind (ordinea nu e valorică, întrucât aș compara mere cu pere):


1. Sinteza (9 numere, apare lunar; o citesc pe print, site-ul e execrabil) – revistă de cultură și gândire strategică: în opinia mea a crescut constant și am găsit în ea un echilibru pe care în online nu-l mai poți găsi în isteria actuală cu proteste, dictaturi, sfârșitul României și al lumii etc. De menționat că revista e a lui Vasile Dâncu, ceea ce explică anumite luări de poziție. Cel mai prost număr pe 2017 a fost cel dedicat poeziei.

2. Decât o revistă – DOR (5 numere, apare trimestrial): jurnalismul narativ poate ajunge plictisitor la un moment dat, însă o dată la trei luni chiar merge. Plus că au publicat articolul cu cutremurul, pentru care ar trebui să le fim cu toții recunoscători.

3. Infinitezimal (2 numere)- jurnalism poetic: cu excepția câtorva articole, puține, scrise într-un limbaj atât de prețios că te ia durerea de cap și greața, a fost o supriză plăcută. Imediat ce a apărut nr. 10, adică ultimul, l-am și cumpărat și asta intenționez să fac de-acum înainte cât o mai apărea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu